Şevket Yardımcı Hayatını Kaybetti

Şevket Yardımcı Hayatını Kaybetti
Rizeli hayırsever işadamı Şevket Yardımcı hayatını kaybetti.

Rize'nin hayırsever vatandaşlarından, Ç.Rizespor Eski Başkanlarından Milli Savunma Bakan Yardımcısı Hasan Kemal Yardımcı ile Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Yardımcısı Servet Yardımcı'nın babası işadamı Şevket Yardımcı hayatını kaybetti.

Rize'de başta Tıp Fakültesi binası olmak üzere eğitim ve sağlık alanında bir çok hayır işi yapan Türkiye’nin tanınmış armatörlerinden Şevket Yardımcı (86) bir süredir tedavi gördüğü İstanbul'da hayatını kaybetti.

Merhum Yardımcı'nın cenazesi yarın (4 Haziran Çarşamba) İstanbul Tuzla Merkez Camiinde Öğle Namazının ardından kılındıktan sonra Rize'ye gönderilecek. Rize'deki cenaze namazı ise 5 Haziran Perşembe günü İkindi Namazına müteakiben Rize Sahil Camiinde kılınacak.

Şevket Yardımcı Kimdir ?

sevket-yardimci.jpg

Rize'ye 1 hastane ve 3 okul olmak üzere 4 güzel eser kazandıran Şevket Yardımcı, Hüseyin ve Emine Yardımcı'nın oğlu olarak 14.12.1928 yılında Rize'de dünyaya geldi. 1939`da Rize Gülbahar İlkokulu`nu, 1944`de Rize Orta Okulu`nu, 1947`de İstanbul Sultanahmet Sanat Enstitüsü`nü bitirdi. 1949`da Saynur Hanımla evlendi. Bu evlilikten 4`ü erkek, 5`i kız olmak üzere 9 çocuğu oldu.

Babası Hüseyin Yardımcı gençliğinde ağaç teknelerle Rize-Batum arası deniz ticareti yapardı. 1930 yılında bu işi bıraktı ve deniz levazım atı ve inşaatı malzemesi satmaya başladı. Şevket Yardımcı, Sanat Enstitüsü`nü bitirince sorumluluğu alarak babasının işlerinin başına geçti. Ticaret hayatını bayilik ve mümessillik gibi etkinliklerle genişletti. 1964 yılında Değirmencilik Limitet Şirketi`ni kurarak Bağdatlı Un Fabrikasında un imalatına ve satışına başladı. Yabancı sermayeli konteynır gemisi yapımı devam etmektedir. Bugüne kadar 16 şirketin kurucusu olan Şevket YARDIMCI 7`si Türk bayraklı, 16 adedi yabancı bayraklı olmak üzere toplam 23 gemiden oluşan bir filoya sahiptir.

Rizeli Hayırsever İş Adamı Sayın Şevket Yardımcı, T.B.M.M. tarafından "Üstün Hizmet Belgesi" ile ödüllendirilmişti. (02.05.2006 tarihinde T.B.M.M.`de yapıldı.)