Şevki Yılmaz Davayı Kazandı

Şevki Yılmaz Davayı Kazandı
Yaptığı konuşmalarla 28 Şubat’ı tetikleyen Rize Eski Belediye Başkanı ve Eski Milletvekili Şevki Yılmaz Gazeteci- Yazar Ramazan Bursa’ya açtığı tazminat davasını kazandı.

Yaptığı konuşmalarla 28 Şubat sürecinde gündeme gelen, Refah Partisi kapatılma davasında Yargıtay Cumhuriyet Başşsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede konuşmaları kapatılma nedeni olarak gösterilen, Refah Partisi Kapatılıp milletvekilliği düşürüldükten  sonra Almanya’ya giden Şevki Yılmaz Gazeteci – Yazar Ramazan Bursa’nın 10.06.2011 tarihinde yayınlanan “Karanlıklar Prensi Şevki Yılmaz” başlıklı köşe yazısına açtığı tazminat davasını kazandı.

Şevki Yılmaz avukatları aracılığıyla Ümraniye Asliye Hukuk Mahkemesine verdiği dilekçede, “Ramazan Bursa müvekkilim hakkında asılsız iddialarda bulunmuş, hiçbir bulguya dayanmaksızın  müvekkilin onurunu zedeleyecek ithamlar ileri sürmüş…” iddiasıyla 10 Bin TL’lik tazminat davası açmıştı.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Anadolu 13. Asliye Hukuk Mahkemesinde görülen dava karara bağlandı. İstanbul Anadolu 13. Asliye Hukuk Mahkemesi Ramazan Bursa’nın 3.653.61 TL  tazminat ödemesine karar verdi.

“Mahkemenin yaptığı tebliğlerde usulsüzlük var”

Mahkemenin Kararıyla ilgili konuşan Gazeteci- Yazar Ramazan Bursa mahkemenin yaptığı tebligatların usulsüz olduğunu belirterek şunları kaydetti, “Yaptığımız savunmada kendimin açık adresini belirtmeme rağmen daha sonra mahkemenin yaptığı tebligatlar başka adreslere gönderildi. Biz bu tebligatlardan bazen günler, bazen aylar sonra haberdar olduk. Mahkemenin yaptığı tebligatlar ne benim belirttiğim adrese nede avukatımın adresine gönderildi. Dolayısıyla tebligatların bildiriminde bir usulsüzlük var” dedi.

“Yaptığım savunmanın başına bir şey gelmiş olabilir”

Mahkemenin gönderdiği gerekçeli kararda yaptığı savunmaya değinilmemesinin adil yargılama konusunda kuşku uyandırdığını belirten Bursa, “Gerekçeli karar dahi benim ve avukatımın adresine gönderilmedi. Gerekçeli kararda yaptığım savunmaya hiç yer verilmedi. Buda kuşku duymamıza neden oluyor. Adliyelerin birleşmesi sürecinde bazı dava dosyalarının kaybolduğunu basından okumuştuk. Bizim dava dosyamızında başına böyle bir şey gelmiş olabilir. Gerekçeli kararda kendimizi savunduğumuza dair, gönderdiğimiz savunmaya dair hiçbir atıf yok. Adil yargılanmadığımı düşünüyorum. Süreçte bir terslik var” ifadelerini kullandı.

“Gerekçeli kararda savunma yapmamış gibi gözüküyorum”

Kararın temyizi için Yargıtay’a başvurduğunu belirten Ramazan Bursa, “Tebliğlerin usulsüz yapıldığını düşünüyoruz. Gerekçeli kararda savunmamıza hiç değinilmemesi ise kuşkularımızı artırıyor. Tebliğlerin usulsüz yapıldığından ve verilen kararın bozulması bakımından davayı temyiz için Yargıtay’a götürdüm” dedi.

“Ogunde merak ediyordum, bugünde merak ediyorum”

Dava konusu olan yazısının hakaret içermediğinide sözlerine ekleyen Ramazan Bursa, “Yazımda Şevki Yılmaz’a hakaret etmedim. Yazım ağır eleştiri çerçevesinde değerlendirilebilir, fakat hakaret içerdiğini iddia etmek mümkün değildir. Ben yazımın arkasındayım. Yazımda Şevki Yılmaz’ın Refah Partisi zamanında yaptığı konuşmalarla bugün yaptığı konuşmaları karşılaştırdım ve analiz ettim. Bu konuşmaların çoğu Anayasa Mahkemesinin Refah Partisini kapatma davasında delil olarak kullanılmıştır. Yazımda eski ve yeni konuşmalarını karşılaştırdım ve bir çarpıklığı ortaya koymaya çalıştım. Bu değişimin nedenini sorguladım. O yazıyı yazdığım dönemde olduğu gibi şimdide o değişimin nedenini merak ediyorum”  ifadelerine yer verdi.