Silopi'de kalaşnikoflu dehşet 4 ölü, 11 yaralı

Silopi'de kalaşnikoflu dehşet 4 ölü, 11 yaralı
Silopi'de iki aile birbirine girdi çıkan kavgada silahlar kullanıldı. Kavgada 4 kişi öldü 11 kişi yaralandı.

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde iki aile arasında çıkan silahlı, taşlı ve sopalı kavgada 2 kişi yaşamını yitirdi, 4'ü ağır 11 kişi yaralandı.

İlçede polis çok yoğun güvenlik önlemleri alırken, yaralılar çevre ilçelerden çağırılan ambulanslarla başta Cizre olmak üzere bölgedeki hastanelere sevkedildi.

Silopi"nin Cudi Mahallesi'nde iddiaya göre Tayan ile Herike aşiretleri arasında, daha önceki bir husumetten dolayı tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede taş ve sopaların kullanıldığı kavgaya dönüştü.

İki aile fertlerinin karıştığı arbedede daha sonra karşılıklı Kalaşnikof tüfeklerle birbirlerine ateş ettiler. Yaşanan çatışma ve arbedede ilk belirlemelere göre biri kadın 4 kişi yaşamını yitirdi. Olayda aralarında çocukların da bulunduğu 4'ü ağır 11 kişi yaralandı.

Silopi Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler Cudi Mahallesi'ni abluka altına alıp, arbedeyi güçlükle önledi. Yaralıların götürüldüğü Devlet Hastanesi'nde de yoğun güvenlik önlemleri alınırken, yaralılar çevre ilçelerden çağırılan ambulanslarla başta Cizre olmak üzere Mardin ve Diyarbakır'a sevk edildi. Silopi'de gerginlik devam ederken, halkın büyük bölümünün evlerine kapandığı görüldü. Polis, ilçede aldığı geniş önlemleri sürdürüyor.