Şimdi de Fransa'dan Şok Karikatür

Şimdi de Fransa'dan Şok Karikatür
İslam'a hakaret eden filmin krizi bitmeden Fransız mizah dergisi, Hz. Muhammed'i tasvir ettiği karikatürleri bastı.

Fransız haftalık mizah dergisi Charlie Hebdo, yarın yayınlanacak son sayısında Hazreti Muhammed'i tasvir ettiği ileri sürülen karikatürleri bastı.

Olaya ilk tepki ise Fransa Başbakanı Jean-Marc Ayrault'dan geldi. Ayrault, söz konusu karikatürleri 'aşırı' bulduğunu ve onaylamadığını söyledi.

FRANSIZ BAŞBAKANLIĞI YAZILI AÇIKLAMA YAPTI

Başbakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada "Mevcut konjonktür içinde Başbakan, bu tür aşırılıkları onaylamıyor ve herkesi sorumlu olmaya davet ediyor'' ifadesi kullanıldı.

"İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ, YASALARIN BELİRLEDİĞİ SINIRLAR İÇİNDE KULLANILMALI"

'İfade özgürlüğünün, cumhuriyetin temel ilkelerinden birisi olduğu' bildirilen açıklamada 'bu özgürlüğün, yasaların belirlediği sınırlar çerçevesinde kullanılması gerektiği' görüşü savunuldu.

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ, TAHRİK DEMEKMİŞ!

Derginin yönetimi ise ''ITele'' televizyon kanalına yaptığı açıklamada Hazreti Muhammed'i tasvir ettikleri karikatürün, daha önce yayınlanan karikatürlerden 'daha fazla tahrik edici olmadığı' görüşünü savunarak "Zaten basın özgürlüğü bir tahrik değil mi?'' sorusunu yöneltti.

CLINTON, BU KADAR CESUR DAVRANAMAMIŞTI

Danimarka'yla yaşanan karikatür krizinin ardından geçtiğimiz günlerde çekilen "Müslümanlar'ın Masumiyeti" adlı film dolayısıyla tekrar gündeme gelen, İslam'a hakaret tavrıyla ilgili olarak ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, bunun 'ifade özgürlüğü' kapsamında olduğunda ısrar etmişti.