Sıra Çaykur'a Gelecek

Sıra Çaykur'a Gelecek
Tek Gıda-İş Sendikası Rize Şube Başkanı Ziya Aksoy, ÇAYKUR işçisi olarak TEKEL işçisinin yanında olduklarını söyledi.

Tek Gıda-İş Sendikası Rize Şube Başkanı Ziya Aksoy, sendika temsilciliğinde düzenlediği basın toplantısında, TEKEL işçisine destek vermek amacıyla Ankara'ya gideceklerini belirtti.

Sadece TEKEL işçileri değil özelleştirmeye, kapatmalara ve işsizleştirmelere muhatap tüm işsizlerin huzursuz ve endişeli olduklarını savunan Aksoy, ''Ankara'da ekmek mücadelesi veren TEKEL işçileri yalnız değildir. Bugün bu zulme emekçi destek vermezse, yarın orada yapılan hukuksuzluk bizim başımıza da gelecektir. Biz ÇAYKUR işçisi olarak TEKEL işçisinin yanındayız. Hükümet orada yapmak istediğini gerçekleştirirse sıra ÇAYKUR'a gelecektir. Bu nedenle hep birlikte dimdik ayakta duracağız'' dedi.

Amaçlarının hükümetin TEKEL işçilerinin sorunları konusunda diyaloğu sürdürmesi için çaba sarf etmesi olduğunu kaydeden Aksoy, ''Hükümeti toplumun çeşitli kesimleri arasında husumet oluşturmaya yönelik söylemlerden vazgeçmeye ve sorunun masa başında çözülmesi için duyarlı olmaya davet ediyoruz. TEKEL işçisi demokratik hakkını kullanıyor. Kuralsız ve güvencesiz çalışmanın simgelerinden biri olan 4C uygulamasının iptali için Danıştay'a iptal davası açıldı. Bu hukuk dışı uygulamaya son verilmesi, çalışanların özlük haklarının korunması için mücadelemiz devam edecektir'' diye konuştu.