Şırnak'ta iki dakikada iki deprem

Şırnak'ta iki dakikada iki deprem
Şırnak'ta iki dakika arayla 5.5 ve 4.0 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi...

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi'nden alınan bilgiye göre, saat 08.50'de saat merkezi üssü İkizce'de 4.0 şiddetinde ve 08.52'de ise merkez üssü Silopi ilçesine bağlı Pınarönü Köyü'nde 5.5 şiddetinde iki ayrı deprem meydana geldi. Deprem, Mardin, Siirt ve Diyarbakır başta olmak üzere bölgedeki yerleşim birimlerinde de hissedildi.

Alınan ilk bilgilere göre, Şırnak'ta Bahçelievler Mahallesindeki Külliye Camisi'nin minaresi yıkılırken, bazı ev ve iş yerlerinde de hasar meydana geldi.

VALİ ÖZKAN: CAN KAYBI YOK

Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, meydana gelen depremlerde can kaybının olmadığını söyledi.

Vali Özkan AA muhabirine yaptığı açıklamada, saat 08.50'de saat merkezi üssü İkizce'de 4.0 şiddetinde ve saat 08.52'de ise merkez üssü Silopi ilçesine bağlı Pınarönü Köyü'nde 5.5 şiddetinde iki ayrı deprem meydana geldiğini belirterek, ''Depremlerde can kaybı yok. Şırnak merkezde Bahçelievler Mahallesindeki Külliye Camisinde hasar var'' dedi.

AFAD'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) yapılan yazılı açıklamada, Silopi'deki 5.5 büyüklüğündeki deprem sonrası, Silopi Kaymakamlığı ve Şırnak Valiliği ile yapılan görüşmeler sonucu, ilk belirlemelere göre can kaybının olmadığının belirlendiği ifade edildi.

Bununla birlikte AFAD tarafından tedbir amaçlı, Van İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nden 10 kişilik ekibin bölgeye gönderildiği bildirilen açıklamada, bölgedeki deprem aktivitesinin 7/24 izlendiği kaydedildi.