Sivasspor tarihi maça çıkıyor

Sivasspor tarihi maça çıkıyor
Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcilerimizden Sivasspor, 3. Ön Eleme Turu'nda Anderlecht ile deplasmanda karşı karşıya geliyor.

Brüksel'deki Constant Vandmen Stock Stadı'nda oynanacak maç, TSİ 21.45'te başlayacak. Maçı, İskoçya Futbol Federasyonu'ndan Craig Alexander Thomson yönetecek. Thomson'un yardımcılıklarını Tom Hugh Murphy ve Francis Andrews yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi ise William Collum.

 MEHMET YILDIZ VE SEZER BADUR YOK

Sivasspor'da sakatlıkları nedeniyle bir süredir tedavi gören golcü oyuncu Mehmet Yıldız ve orta saha oyuncusu Sezer Badur, Anderlecht karşısında forma giyemeyecek.

Sol ayak bileğinde sakatlığı bulunan Fransız golcü Yannick Kamanan ile gribal enfeksiyon geçiren golcü oyuncu Ersen Martin'in iyileştiği ve iki oyuncunun da takımdaki yerlerini alabilecekleri belirtildi.

Kırmızı-beyazlı ekibin Anderlecht karşısına ''Michael Petkoviç, Pieter Mbema (Murat Sözgelmez), Sedat Bayrak (Yasin Çakmak), Uğur Kavuk (Abdurrahman Dereli), Hayrettin Yerlikaya, İbrahim Dağaşan, Erman Kılıç, Musa Aydın, Akeem Agbetu, Ersen Martin, Yannick Kamanan'' onbiri ile çıkması bekleniyor.

OTYAKMAZ: "İŞİMİZİN NE KADAR ZOR OLDUĞUNU BİLİYORUZ"

Sivasspor Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz ise ''Şöyle bir geçmişe baktığımızda Sivasspor'un kariyer açısından belki de en önemli karşılaşması. Hazırlandık gidiyoruz. İnşallah rövanş karşılaşması için avantajlı bir skorla geri dönmek istiyoruz. İnşallah başaracağız'' dedi.

KUPALARDAKİ 5. MAÇI

Sivasspor, Anderlecht maçıyla Avrupa Kupalarındaki 5. karşılaşmasına çıkacak. Tarihinde ilk kez geçen yıl UEFA İntertoto Kupası ile Avrupa arenasına çıkan Sivassspor, 4 maç yaptı. Sivasspor, bu kupada Karadağ'ın OFK Grbalj ve Portekiz'in SC Braga takımlarıyla 2'şer maç yaptı. UEFA İntertoto Kupası'nın 2. turunda OFK Grbalj takımını 2-2 ve 1-0'lık skorlarla eleyen Sivasspor, 3. turda Portekiz'in SC Braga takımına 2-0 ve 3-0'lık skorlarla yenilerek kupadan elendi. Avrupa kupalarında yaptığı 4 maçta rakip filelere 3 gol atan Sivasspor, kalesinde ise 7 gol gördü.

Karadağ'ın OFK Grbalj takımı ile oynanan ilk maçta takımının 2 golüne imza atan kaptan Mehmet Yıldız ve OFK Grbalj ile oynanan rövanş maçında Sivasspor'un tek golünü atan Mamadou Diallo, kırmızı-beyazlı ekibin forması altında Avrupa kupalarında gol atma sevinci yaşayan futbolcular olarak kayıtlara geçti. Kırmızı-beyazlı ekibin Avrupa kupalarında deplasmanda galibiyeti bulunmuyor.

Avrupa Kupalarındaki ilk ve tek galibiyetini Sivas'ta OFK Grbalj'a karşı 1-0'lık skorla elde eden Sivasspor, Anderlecht'i yendiği takdirde Avrupa kupalarındaki ilk deplasman galibiyetine imza atacak.