Siz Üç Vereceksiniz, Dördüncüsü Rizeli Ahmet Olacak

Siz Üç Vereceksiniz, Dördüncüsü Rizeli Ahmet Olacak
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Rize'de "Aleme bir ders olsun diye, Rize'de yeni bir rekor kıracak mıyız? Allah sizden razı olsun, sizden söz aldık, enerji aldık, bilin ki siz üç vereceksiniz, dördüncüsü Rizeli Ahmet olacak, ben olacağım." dedi.

Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ak Parti Rize İl Başkanlığınca düzenlenen mitingte, "İnşallah tekrar, silme 3-0 yapacak mıyız? Yüzde 85 yapacak mıyız? Aleme bir ders olsun diye, Rize'de yeni bir rekor kıracak mıyız? Allah sizden razı olsun, sizden söz aldık, enerji aldık, bilin ki siz üç vereceksiniz, dördüncüsü Rizeli Ahmet olacak, ben olacağım inşallah, Allah sizden razı olsun, yar ve yardımcımız olsun." dedi.

ahmet-davutoglu-rizede-6-001.jpg

Davutoğlu, muhalefete sert bir şekilde yüklendiği Rize mitinginde muhalefetin konuşmadan başka bir icraatı bulunmadığını vurguladığı konuşmasında "Bazıları lafla milliyetçilik yapar ama biz kendi tankımızı, kendi uçağımızı, kendi gemimizi, kendi denizaltımızı yapıyoruz. İşte aradaki fark bu. Onlar tankı hibe alır, AK Parti yapar" dedi. 

Davutoğlu, Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitinginde yaptığı konuşmada, bir milletin kudretinin, kendi imkanlarıyla ayakta durma kabiliyetine bağlı olduğuna vurgu yaptı. 

ahmet-davutoglu-rizede-2-002.jpg

ONLAR HİBE ALIR, AK PARTİ YAPAR

AK Parti'nin seçim beyannamesinde yer alan konulara dikkati çeken Davutoğlu, 2002 yılında bu memlekette, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, başkasından aldığı tankları hibe olarak kullandığını, İsrail'e de bunu bir modernizasyon için götürdüğünü anımsattı. 

Şimdi Türkiye'nin kendi "Altay" tankını imal ettiğini belirten Davutoğlu, "Bir daha hiçbir ülkeden tank talep etmeyeceğiz. Bu topraklarda üretilmiş tankı kullanacağız. Yine 2019'da inşallah 'Hürkuş' eğitim uçağını yapıyoruz. 2023'te de bu semalarda, Karadeniz semalarında yüzde 100 Türk yapımı milli savaş uçağını uçuracağız inşallah. Bazıları lafla milliyetçilik yapar ama biz kendi tankımızı, kendi uçağımızı, kendi gemimizi, kendi denizaltımızı yapıyoruz. İşte aradaki fark bu, onlar konuşur AK Parti yapar. Onlar tankı hibe alır, AK Parti yapar" diye konuştu

Davutoğlu, Savunma Sanayi İcra Komitesinde de, bölgesel uçakla ilgili startın verildiğine dikkati çekti. 

Alanı dolduranların "Vur vur inlesin Pensilvanya dinlesin" sözleri üzerine Davutoğlu, "Pensilvanya da dinleyecek, bu milletin yükselişinden rahatsız olanlar da dinleyecekler ve bilecekler. Türkiye'nin ve AK Parti'nin yükselişini engellemek mümkün mü, bizi durdurabilirler mi?" ifadelerine yer verdi.

AK Parti hareketinin sadece Türkiye'nin hareketi olmadığını söyleyen Davutoğlu, şöyle devam etti: "Filistin'in de hareketi olan AK Parti, İslam dünyasının umudu mu? Filistin'in umudu mu? Saraybosna'nın umudu mu? O zaman partimizin sesini bir kez daha Rize meydanından cümle alem duysun, Filistin burada mısın? Somali burada mısın? Saraybosna burada mısın? Semerkand burada mısın? Buhara burada mısın? Bakü burada mısın? İşte, bir tarafta ensar mantığıyla Suriyeli mazlumlara, Filistinli mazlumlara kucak açan Türkiye ve AK Parti var, diğer taraftan da 'Suriyelileri memleketlerine geri göndereceğiz' diyen, zalimin yanında duran Kılıçdaroğlu var. Vakur Rizeliler, yiğit Rizeliler, siz mazlumları zalime teslim eder misiniz? Mazlum evinize geldiğinde, birinden kaçan mazlum bir kadın, mazlum bir çocuğa kapınızı kapatır mısınız? Aşınızı onunla paylaşmaz mısınız? Her şeyi ile onu korumaz mısınız? 'Bu benim namusum' demez misiniz?"

ahmet-davutoglu-rizede-4-002.jpg

BİZ ZALİMLERLE DOST OLUR MUYUZ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Suriyelileri, memleketlerine göndereceğiz" dediğini dile getiren Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nun ensar kültürünü bilmediğini, onun zalimlerin yanında durduğunu söyledi. 

Kılıçdaroğlu'nun, "İsrail'de niye büyükelçiliğimiz yok?" diye sorduğunu aktaran Davutoğlu, şöyle dedi: "Biz, zalimlerle dost olur muyuz? Filistin'e bomba yağdıranlarla dost olur muyuz? Suriyelileri katleden zalim Esed'e heyet gönderenleri, dost kabul eder miyiz? Aramızdaki fark bu. Çünkü onun milli şefi de Türkiye'ye sığınan Azerileri, Iğdır'da, Aras'ta 1944'te, 146 Azeri'yi Ruslara teslim etmişti ve köprüde gözlerimizin önünde şehit edilmişlerdi o zaman, Türk askerinin gözü önünde. Ve yalvarmıştı onlar. Bizi siz öldürün, teslim etmeyin Rus'a, bu Türklük'e yakışmaz, sığmaz namusa diye yalvardılar, bunlar teslim etti. Şimdi, aziz Rizeliler, dünyanın neresinde olursa olsun mazlumlara sahip çıkan politikamızdan razı mısınız? Filistinlilerin yanında duracak olan, Suriyeli mazlumlara kucak açacak olan AK Parti iktidarına devam diyecek misiniz, destek verecek misiniz? İşte Rizelilerin gür sesi, bu milletin vicdanının sesidir, irfanının sesidir, merhametinin, şefkatinin sesidir, Allah sizden ve bütün Rizelilerden razı olsun."

ahmet-davutoglu-rizede-7.jpg

SİZ ÜÇ VERECEKSİNİZ, DÖRDÜNCÜSÜ RİZELİ AHMET OLACAK

Rizelilerden 7 Haziran'da yapılacak seçimlerde destek isteyen Davutoğlu, şunları kaydetti: "Ey Rizeliler, 7 Haziran'da bir destan yazmaya var mısın? Büyük oyunu bozmaya var mısınız? Yeni bir Türkiye kurmaya var mısın, yeni bir anayasa yazmaya var mısın, başkanlık sistemi dahil idari yapıyı baştan sona yenilemeye var mısın? Milli iradeyi hakim kılarak Rize'yi kalkındırmaya var mısın? Ovit tünelinden sonra, İkizdere Lojistik Merkezi'ni, Rize havaalanını ve diğer bütün projeleri birlikte gerçekleştirmeye var mısınız? Allah sizden razı olsun. Bir söz daha istiyorum, 7 Haziran'a kadar daha önümüzde 40 gün var, sizler bu meydandaki coşkuyu, Rize'nin her bir sokağına, her bir evine, her bir köyüne, her bir ilçesine yayacak mısınız? Rizelileri tek tek dolaşıp, 'gün bu gündür' diyecek misiniz? İnşallah tekrar, silme 3-0 yapacak mıyız? Yüzde 85 yapacak mıyız? Aleme bir ders olsun diye, Rize'de yeni bir rekor kıracak mıyız? Allah sizden razı olsun, sizden söz aldık, enerji aldık, bilin ki siz üç vereceksiniz, dördüncüsü Rizeli Ahmet olacak, ben olacağım inşallah, Allah sizden razı olsun, yar ve yardımcımız olsun." 

ahmet-davutoglu-rizede-5-001.jpgahmet-davutoglu-rizede-3-001.jpgahmet-davutoglu-rizede-8-001.jpgahmet-davutoglu-rizede-1-003.jpg

ahmet-davutoglu-rizede-10-001.jpg

İLGİLİ HABERLERİMİZ

Başbakan Davutoğlu'na Çayeli’nde Sevgi Gösterisi

Başbakan Davutoğlu’ndan Vali Yazıcı’ya Ziyaret

Kılıçdaroğlu'nun Yuhalandığı Başbakan Davutoğlu'nun Rize Mitinginden Notlar

Başbakan Davutoğlu: Ovit’i Rize’ye Kazandırıyoruz

Başbakan Davutoğlu'nun Rize Mitinginden Fotoğraflar

Rize Emanetine Sahip Çıktı Onbinler Meydanda Toplandı

Davutoğlu Rize'de: Cumhurbaşkanımızı ve Beni Alenen Ölümle Tehdit Ediyorlar

Başbakan Davutoğlu Rize'de