Son şampiyon da kupaya veda etti

Son şampiyon da kupaya veda etti
Galatasaray ve Trabzonspor gibi iki önemli favorisinden sonra son şampiyon Beşiktaş da Ziraat Türkiye Kupası'na veda etti.

İdeal 11'ine yakın bir kadroyla sahaya çıkan Siyah Beyazlılar özellikle ikinci yarıda tel tel döküldü. Maçın 3. uzatma dakikasında Holosko kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu dışarı attı. Boluspor'a çeyrek finali getiren gol 78'de Ferhat'tan geldi.

Beklenin aksine, as kadroya yakın bir 11'le sahaya çıkan Beşiktaş, maça tutuk başladı. İlk bölümlerde rakibine iyi baskı kuran Boluspor, ilk yarıda sadece Ferhat Kiraz'la 3 net gol pozisyonu yakaladı. Buna karşın Beşiktaş da Fernandes'in önderliğinde gol aradı.

Kara Kartal, 35. dakikada Fernandes'le sol köşe gönerinden üst üste 5 korner kullansa da, Boluspor savunması gole geçit vermedi. Öte yandan 36. dakikada sakatlanan Boluspor kalecisi Eser, yerini Atacan'a bıraktı.

İkinci yarıya hızlı başlayan taraf ise Beşiktaş'tı. 51. dakikada yaşanan pozisyonda Beşiktaş gole çok yaklaştı. Fernandes'in nefis pasıyla savunmanın arkasına hareketlenen Hilbert, topu kalecinin üzerinden güzel aşırttı, ancak gol çizgisine yakın bir noktadan seken top, kalenin üzerinden dışarı gitti.

60'da yaşanan pozisyon ise maça damgasını vuracak cinstendi. Quaresma'nın trivela ortasına kafayı iyi vuran Mustafa'nın topu üst direkten döndü. Önünde kalan topa bir kez daha vuran Mustafa Pektemek, bu kez de yan direği geçemedi! Yerden gelen topa, bu kez kafayla hamle yapan Pektemek'in vuruşunda bu kez savunma topu uzaklaştırdı.

77. dakikada Beşiktaş'ın yıkıldığı an yaşandı. İlk yarıda bir çok pozisyondan yararlanamayan Ferhat Kiraz, bu kez sol çaprazdan nefis vurdu ve Boluspor'u 1-0 öne geçirdi. Bu golden sonra rakip kaleye akın akın gelen Beşiktaş, beraberlik golü için yüklendi. Ancak beklenen gol bir türlü gelmeyince karşılaşma Boluspor'un 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

Bu sonuçla Fenerbahçe, Bursaspor, Sivasspor, Karabükspor, MP Antalyaspor ve Eskişehirspor'un ardından Boluspor da çeyrek finale yükselen 7. takım oldu.

Boluspor: 1 - Beşiktaş: 0 

Stat: Atatürk 

Hakemler: Halis Özkahya, Mustafa Sönmez, Bahtiyar Birinci 

Boluspor: Eser (Dk. 36 Atacan), Hakan, Orhan, Onur, Ferhat, Vedat, Cemil, Veli, Veysel (Dk. 60 Aydın), Alp, Kenan (Dk. 83 Gomis) 

Beşiktaş: Cenk, Necip, Egemen, Sivok, Ekrem (Dk. 81 Burak), Hilbert, Aurelio (Dk. 46 Holosko), Simao, Fernandes, Mustafa Pektemek, Quaresma

Gol: Dk. 77 Ferhat

Sarı kartlar: Dk. 10 Aurelio, Dk. 24 Simao, Dk. 87 Necip (Beşiktaş), Dk. 90 Cemil (Boluspor)