SP Yasağa Ateş Püskürdü! Coniye Serbest, Millete Yasak

SP Yasağa Ateş Püskürdü! Coniye Serbest, Millete Yasak
Saadet Partisi'nin 20 Ocak 2013 Pazar günü İskenderun’da düzenleyeceği ‘Patriotlar gelmesin, Biz geliyoruz’ mitinginin güvenlik gerekçesiyle yasaklanmasına SP Rize'den sert tepki geldi!

Saadet Partisi'nin 20 Ocak 2013 Pazar günü İskenderun’da düzenleyeceği ‘Patriotlar gelmesin, Biz geliyoruz’ mitinginin  güvenlik gerekçesiyle yasaklanması üzere Saadet Partisi Basın Müşaviri Ramazan Bursa bir açıklama yaptı.

Bursa yaptığı açıklamada, “Saadet Partisi tarafından patriotlara karşı Türkiye genelinde başlatılan Milli Yürüyüşün ardından, 20 Ocak Pazar günü İskenderun’da düzenlenecek “Patriotlar Gelmesin, Biz Geliyoruz” mitingi iktidar tarafından yasaklandı. İktidar bu yasakçı davranışıyla memleketimizi ateş içine sokacak bir yanlışın kamuoyuna duyurulmasını istemediğini ortaya koydu. Türkiye’yi işgal edercesine  yabancı askerleri ülkemize davet eden iktidar, İskenderun’daki mitinge yasak koyarak milletin tepkisini engellemeye çalıştı” dedi.

SKANDAL YASAĞA KOMİK GEREKÇE!

1.20130119094935.jpg

Mitingin yasaklanma nedenini açıklayan Bursa, “Saadet Partisi tarafından günler öncesinden planlanan “Patriotlar Gelmesin, Biz Geliyoruz” mitingine konulan yasağın gerekçesi ise, oldukça komik. İktidar, Miting yasağını  toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununun 17. Maddesine dayandırması dikkat çekti. Buna göre yasağın gerekçesi olarak, “Milli güvenlik, kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi, genel sağlığın ve genel ahlakın veya başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla belirli bir toplantıyı erteleyebilir veya suç işleneceğine dair açık ve yakın tehlike mevcut olması halinde yasaklayabilir” ifadesi gösterildi. Bu gerekçe, İktidarın Milli Güvenlik açısından ülkemizi savaşın eşiğine getiren patriot füzelerini değil, milletin tepkisini tehdit olarak gördüğünü ortaya koydu” ifadelerini kullandı.

HÜKÜMETİN İLERİ DEMOKRASİ MASALI
 
“İleri demokrasi” sloganını dilinden düşürmeyen, ancak fiiliyatta yasakçılığı elden bırakmayan hükümet, milletin haklı tepkisinden bile korktu ve Saadet Partisi’nin Hatay’da düzenleyeceği Patriotları protesto mitingini, herhangi bir mantıklı gerekçe bile gösteremeden yasakladı” ifadelerine yer veren Ramazan Bursa,  “Bugüne kadar yüzlerce büyük miting düzenleyen ve hiçbir şekilde yasaların dışına çıkmayan Saadet Partisi’ne tebliğ edilen yasaklama belgesinde yasaklamaya gerekçe olarak, "katılacak bazı marjinal grupların mitingi provoke edeceği ve toplumda huzursuzluk meydana geleceği’ gösterilmesi, doğru düzgün bir gerekçe bile bulunamadığını gösterdi” dedi.
 
Mitingin yasaklanma nedenlerini sert bir dille eleştiren Bursa açıklamasını, “Bu yasaklama, akıllara, milletin sesini kısmaya yeltenenlerin, gün gelip de seslerinin kısılacağı hakikatini getirdi” ifadeleriyle tamamlarken yasaklama gerektirecek maddeleri de şöyle sıraladı.

İL İDARESİ KANUNU 5442

Madde 32 - A) Kaymakam, ilçe sınırları içinde bulunan genel ve özel kolluk kuvvet ve teşkilatının amiridir;

B) Suç işlenmesini önlemek, kamu düzen ve güvenini korumak için gereken tedbirleri alır. Bu maksatla Devletin genel ve özel kolluk kuvvetlerini istihdam eder. Kanun, tüzük, yönetmelik ve Hükümet kararları hükümlerinin yürütülmesi için emirler verir. Bu teşkilat amir ve memurları kaymakam tarafından verilen emirleri derhal yerine getirmekle ödevlidir;

C) Kaymakam, memleketin sınır ve kıyı emniyetiyle ilgili bütün işleri yürürlükte bulunan hükümlere göre sağlar ve yürütür;

 

TOPLANTI VE GÖSTERİ YÜRÜYÜŞLERİ KANUNU 2911

Toplantının Ertelenmesi veya Bazı Hallerde Yasaklanması

Madde 17 - (Değişik madde: 26/03/2002 - 4748 S.K../6. md.)

Bölge valisi, vali veya kaymakam, milli güvenlik, kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi, genel sağlığın ve genel ahlakın veya başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla belirli bir toplantıyı bir ayı aşmamak üzere erteleyebilir veya suç işleneceğine dair açık ve yakın tehlike mevcut olması halinde yasaklayabilir.

TOPLANTI VE GÖSTERİ YÜRÜYÜŞLERİ KANUNUNUN UYGULANMASINA DAİR YÖNETMELİK

Madde 23 - (Değişik madde: 22.10.2002 - 24914 s. R.G./Yön)
Vali ve Kaymakam;
a) Milli Güvenlik, Kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi, genel sağlığın ve genel ahlakın veya başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla,