Spor Programı Yapımcısı Öksüz’den Eleştiri Nedeniyle Yayının Silinmesine Tepki

Spor Programı Yapımcısı Öksüz’den Eleştiri Nedeniyle Yayının Silinmesine Tepki
Eski futbolcu spor programcısı ve yorumcusu Osman Öksüz, tv programında Çaykur Rizespor’a yapılan eleştiriler nedeniyle programın silinmesi ve yayından kaldırılmasına tepki gösterdi.

Eski futbolcu, teknik patron, spor programcısı ve yorumcusu Osman Öksüz, beraberinde moderatörlüğünü İsmet Satır’ın yaptığı eski futbolcu ve teknik patronlar İsmail Demirci ve Kadir Kar’ın yorumcu olarak katıldığı 90+3 adlı spor programı ile ÇAY TV ekranlarından sporseverlere konuk oluyordular. Çaykur Rizespor’un Süper Lig’de kümede kalmasının mucizelere bağlı olması nedeniyle kulübün yönetimi de taraftarların hedefi haline gelmiş ve birçok maçta yönetim aleyhine istifa tezahüratlarında bulunulmuştu. Yeşil Mavililerin kötü gidişatının geçtiğimiz günlerde yayımlanan 90+3 spor programında eleştiri konusu olması nedeniyle ÇAY TV Genel Müdürü ve aynı zamanda Çaykur Rizespor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Yavuz Bakır’ın talimatları ile programın internet yayınının arşivden silindiği ve programa son verildiği iddia edildi.

Konu hakkında sosyal medyadan iddialarda ve eleştirilerde bulunan programcı yapımcısı ve yorumcusu Osman Öksüz, programdan bir gün sonra şunları kaydetti: “Dün akşam Çay tv’de Rizemizin önemli spor adamları ve gazetecisi ile yapmış olduğumuz programda eleştirilerimizden dolayı yayınımız Çay tv genel müdürü Hasan Bakır tarafından silinmiştir.

İleriki saatlerde önemli açıklamalar yapacağım. Yaklaşık 10 yıldır bunun 5 yılı Çay tv’de yayın saatini kiralayarak veya parasını ödeyerek programlar yaptım, Çay tv’den benim hiç bir gelirim olmadı. Özellikle son bir yıldır Rizesporun her mağlubiyetinden sonra program öncesi Çay tv genel müdürü Hasan Bakır tarafından aranarak eleştirilerin olmaması eleştiriler olunca kendisine baskı yapıldığını söyledi. ‘İyyake na büdü ve iyyake nestain’ ‘Biz yalnız sana ibadet ederiz ve ancak senden yardım dileriz’ Biz yanlız Allah’a itaat ederiz. Rizesporun yönetiminde olmadığı zamanlarda yapmış olduğu spor programında bolca eleştiri yapan Hasan Bakır bugün aynı kanalda yapılan eleştiriler sonrası programın silinmesine varan özgür yayıncılık ilkesi bu mudur? İnsanların duymak istedikleri değil de kendi fikirlerinizi dayatmak ne kadar doğrudur. Başarısızlığın sebeplerinden biride, hataları söyleyenleri üst mercilere kötüleyerek onların çıban başı olduklarını söyleyerek bu külüpten çıkarları ve menfaatleri olduğu söylenerek kötülemektir. İşte Rizesporumuzun başarısızlığının sebeplerinden biride profesyönel futbolu bilmeyen,Rizespor sayesinde reklam yapan yöneticiler olmasıdır. Bizim hiç bir menfaatimiz olmadan,Rizedeki spor adamları için mücadele ederken susan ve menfaatinin peşinde koşan spor adamları sizlere de güzel bir yazım olacak.”

PROGRAMIN YENİ ADRESİ BELLİ OLDU

Öksüz, paylaşımında açıklamalarının devam edeceğini belirtirken, Çaykur Rizespor’un sosyal medyadaki taraftar gruplarından olan Rizespornews tarafından yapılan paylaşımda programın bundan sonra pazar günleri saat 21:00’de Rizespornews’e e ait youtube kanalından yayınlanacağı ifade edilerek, “Siz değerli takipçilerimizin de desteğiyle Bir ilke daha imza atıyoruz. Rizespornews ailesi olarak Ersen Odabaşı kardeşimin moderatörlüğünde sevgili hocamız sayın Kadir Kar, sayın İsmet Satır bey, sayın Osman Öksüz bey ve Rizespornews kurucu yöneticisi sayın Adem Adalı bey pazar saat 21:00 da Rizespornews youtube kanalımızda sizlerle olacak.Sayfa linki aşağıdadır takip edip bildimleri açmayı unutmayın.Hepiniz bu özel soyleşiye davetlisiniz. https://www.youtube.com/channel/UCkX1m4uSd9Ph8N2WBWHoysw” denildi.