Su Sayaçlarına soru cevapsız kaldı

Su Sayaçlarına soru cevapsız kaldı
Anavatan Partisi Belediye Meclis Grup Başkanı Mustafa Mahmutoğlu, akıllı su sayaçları ihale sürecine ilişkin ilginç açıklamalar yaptı.

Anavatan Partisi Belediye Meclis Grup Başkanı Mustafa Mahmutoğlu, akıllı su sayaçları ihale sürecine ilişkin oluşan belirsizlikleri irdelemeye yönelik verdikleri soru önergesine bir ayı aşkın süre geçmesine rağmen cevap verilmediğini bildirdi.

Mahmutoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, 29 Mart yerel seçimlerinde halkın oylarıyla seçilen Anavatan Partisi belediye meclis üyeleri olarak toplantılara her ay düzenli olarak katıldıklarını belirtti.

Halkın kendilerine yüklediği sorumlulukla ilk meclis toplantısından itibaren belediye çalışmalarında kurum ve kamu yararı gördükleri her konuya destek verdiklerini ifade eden Mahmutoğlu, şöyle devam etti: ''Ancak üzerinde kamuoyu ve grubumuzca belirsizlikler olduğunu düşündüğümüz faaliyetlerde yine halkın verdiği görev icabı araştırma talebimiz Belediye Başkanı tarafından dikkate bile alınmamaktadır. Akıllı su sayaçları ihale sürecine ilişkin oluşan belirsizlikleri irdelemeye yönelik olarak 1 Eylül'deki meclis toplantısında soru önergesi sunduk. Ancak bir ayı aşkın süre geçmesine rağmen belirtilen hususlara yönelik ne yazılı ne de sözlü olarak tarafımıza bir cevap sunulmuştur. Bundan daha vahim olan ise bu yazının şu anda nerede olduğunun meçhul olmasıdır. Halkın oylarıyla seçilmiş meclis üyelerinin başkanlık makamına sunduğu yazı, cevap yazılma gereği duyulmadan karalama kağıdı gibi görmezlikten gelinmiştir.''

Yapılan son meclis toplantısında konunun gündeme alınması ve cevap verilmesi için yaptıkları girişimin demokrasiye aykırı bir tutumla reddedildiğini ileri süren Mahmutoğlu, şunları kaydetti: ''Bizleri, dolayısıyla temsil ettiğimiz Rize halkını dikkate almayan bu davranış karşısında meclis toplantısını terk ederek tepkimizi demokratik bir tavırla sergiledik. Rize halkına ifade ediyoruz ki bizlere verilen görev ve sorumluluğun bilincinde olarak sonuna kadar sizlerin menfaatini her ne pahasına olursa olsun korumaya devam edeceğiz.''

ÖNCEKİ HABERLERİMİZ

https://www.olay53.com/haber/rizede-akilli-sayac-donemi-basliyor-8820.htm

https://www.olay53.com/haber/suda-yeni-donem-5995.htm