Süper Kızlar Rövanşı Vermedi Adını Çeyrek Finale Yazdırdı

Süper Kızlar Rövanşı Vermedi Adını Çeyrek Finale Yazdırdı
Rize'nin Süper Kızları İzmir'de rövanşı vermedi ve tarih yazdı. Süper kızlarımız İzmir Büyükşehir Belediyespor’u mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırdı.

Ardeşen GSK, çeyrek finale yükselme mücadelesinin ilk maçında 35-30 mağlup ettiği İzmir BŞB’yi deplasmanda 22-18 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Kupada çeyrek finale yükselen Süper Kızlarımız, İzmir'den Rize'ye dönmeyerek İstanbul'a geçti. Temsilcimiz pazar günü İstanbul'da karşılaşacağı Üsküdar Belediyespor maçına burada hazırlanacak.

Türkiye Hentbol Bayanlar Süper Lig'deki temsilcimiz Ardeşen Gençlik ve Spor Kulübü, Türkiye Kupası 2. tur mücadelesinde İzmir’de destan yazdı. Temsilcimiz, Ardeşen'de mağlup ettiği İzmir Büyükşehir Belediyespor’a İzmir'de rövanşı vermeyerek rakibini evinde 22-18 mağlup etme başarısını göstererek adını çeyrek finale yazdırdı.

ardesen-gsk-hentbol-takimi-sevinc-1.jpg

İzmir Celal Atik Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmada ilk devreyi 9-5 önde tamamlayan Süper Kızlarımız, üstünlüğünü maç sonuna kadar sürdürmeyi başardı ve karşılaşmadan 22-18 galip ayrılarak çeyrek finale yükselen taraf oldu. Sporcularımızdan İlke ve Neslihan kaydettikleri 5'er golle galibiyette başrolde yer alırken, Buket ve Rüveyda 3'er, Yasemin ile Mehtap 2'şer, Mesude ise 1 gol atarak skora ve galibiyete katkıda bulundu.

Süper Kızlarımızın çeyrek finaldeki rakibi ise Türkiye Hentbol Federasyonunca üst tura yükselen takımlar arasında yapılacak olan kura çekimi sonrası belirlenecek. Çeyrek final karşılaşmaları da federasyonun belirleyeceği tarihlerde oynanacak.

İZMİR BŞB : 18  ARDEŞEN GSK : 22

Salon: Celal Atik

Hakemler: Okan Yurt – Abdullah Özdeniz

İzmir BŞB: Duygu (1), Yasemin G. (3), Gonca (2), Şeyda (1), Fatma (4), Burcu (2), Sibel (4), Aslı (2)

Teknik Direktör: Celal Gençoğlu

Ardeşen GSK: Yasemin (2), Rüveyda (3), Neslihan (5), Mesude (1), Mehtap (2), Buket (3), İlke (5), Songül (1)

Teknik Direktör: Hüsnü Kemal Durak, Şevki Demiroğlu, Osman Nuri Yazıcı

ardesen-gsk-hentbol-takimi-sevinc-2.jpg

BAŞKAN OĞUZ: KIZLARIMIZ GÜVENİMİZİ BOŞA ÇIKARMADI

Karşılaşma sonrası açıklamada bulunan Ardeşen Gençlik ve Spor Kulübü'nün Başkanı Sultan Rauf Oğuz, Türkiye Kupası'nda İzmir Büyükşehir Belediyespor'u 22-18 mağlup ederek bir üst tura yükseldikleri için mutlu olduklarını söyledi.

sultan-rauf-oguz.20121101192728.jpgOğuz, açıklamasında, İzmir Büyükşehir Belediyespor karşısında oyuncularının, güvenlerini boşa çıkarmadığını belirterek, ''Galibiyetten dolayı hem antrenörümüz Hüsnü Kemal Durak'ı hem de oyuncularımızı gönülden tebrik ediyorum. İzmir'de maç boyunca bizi destekleyen ve arkamızda duran taraftarımızı da gönülden kutluyorum. Rakibimiz olan İzmir Büyükşehir Belediyespor, daha önce de olduğu gibi son derece centilmence mücadele etti. Kendilerine de bundan sonraki süreçte başarılar diliyorum'' dedi.

ARTIK ÖNÜMÜZE BAKACAĞIZ

Kupada alınan galibiyetle morallerinin üst seviyelere ulaştığını kaydeden Oğuz, ''Artık önümüzdeki lig maçlarına bakacağız. 4 Kasım Pazar günü 13.00'de İstanbul deplasmanında çok önemli ve zor olacağını bildiğimiz Üsküdar Belediyespor karşılaşması var. İzmir deplasmanında gösterdiğimiz inanç ve başarıyı burada da göstermek istiyoruz'' diye konuştu.