Sütlüoğlu 2 Rizeliyi Hedef Aldı

Sütlüoğlu 2 Rizeliyi Hedef Aldı
THY'deki başarılarıyla ismi Rize Milletvekilliği için anılan isimler, yine siyasete döneceği konuşulan İmdat Sütlüoğlu'nun hedef tahtasına böyle oturdu:

Uçaklarda Didi servis etmedi diye Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ve THY Genel Müdürü Temel Kotil, Çaykur'un daha önce milletvekilliği yapan genel müdürü İmdat Sütlüoğlu'nun diline düştü.

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu Tük Hava Yolları uçaklarında Didi servis edilmediği gerekçesiyle kurumun başında bulunan 2 Rizeliyi düzenlediği basın toplantısında böyle eleştirdi: "Kurumun başında yer alan iki Rizeli isime yakışmadı. DİDİ’ye tüm Türkiye sahip çıktı. Çıkar çıkmaz baş pehlivan koltuğuna oturduk ve yılda 80 Milyon litre Didi satıyoruz. Konu hakkında gereken müracaatları kurum olarak yerine getirdik, THY yolcuları havada DİDİ ile serinlemek istiyor. Bu kurumun başında yer alan Topçu ve Kotil Rizeliye yakışan kararı alması gerekir”

Basın toplantısında açık açık konuyu tartışmaya açan Sütlüoğlu'nun manevrası, siyasi olarak nitelendirildi.

Rize'de son günlerde yapılan siyasi değerlendirmelerde THY Genel Müdürü Temel Kotil'in ismi Rize Milletvekilliği için geçiyordu.

SÜTLÜOĞLU'NA SİYASET SORUSU

Bu arada İmdat Sütlüoğlu, önümüzdeki sene yapılacak olan genel seçimler öncesi tekrar siyasete dönüp, dönmeyeceğini halkın vereceği karar doğrultusunda değerlendireceğini söyleyerek, açık kapı bıraktı.

Konu hakkında kendisine sorulan soruyu Sütlüoğlu şöyle cevapladı: Valla benim bütün konsantrasyonum, her şeyim çay. ÇAYKUR’da yapacağımız çok önemli işler var ve ben onları gerçekleştiriyorum. Ben buraya halkıma hizmet için geldim. Halkımın bana ihtiyacı duyduğu bir konuda “onu yapmam, buna yapmam” deme hakkını kendimde görmüyorum. Burada kilit nokta halktır, halkımız ne isterse o olur. Siyaset, halkın ne isteğine bağlıdır”