Sütlüoğlu, Fasa Fisoyu Bırak Bu Sorulara Cevap Ver

Sütlüoğlu, Fasa Fisoyu Bırak Bu Sorulara Cevap Ver
Çaykur Genel Müdürü, 23 Eylül Çarşamba günü Çaykur Genel Müdürlüğü’nde düzenleyeceğiniz basın toplantısında tarafınıza yöneltilecek fasa fiso soruları bırakın da bu sorulara cevap verin.

Sayın Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, 23 Eylül Çarşamba günü saat: 10.00’da Çaykur Genel Müdürlüğü’nde düzenleyeceğiniz yaş çay sezon değerlendirme basın toplantısında; reklam, sponsorluk, destek vb. şekilde yüksek miktarlarda para vererek desteklediğiniz ve Çaykur’un paralarını har vurup harman savurarak dağıttığınız birkaç istisnai isim haricindeki basın mensuplarınca tarafınıza yöneltilecek fasa fiso soruları bırakın da sorularına cevap veremeyeceğinizden yok etmek için savaş başlattığınız ancak herşeye rağmen yok etmeyi başaramadığınızdan ambargo uygulayıp basın toplantılarına davet etmediğiniz olay53’ün size yönelttiği bu sorulara cevap verin.

1- 2014’te 150 bin 515 ton kuru çay satarak rekor kıran!!! Çaykur’un 2015’te kuru çay satışlarında zorlanmasının sebepleri nelerdir?

2- 2015 yılı içerisinde 120 bin ton kuru çay satışını mı hedeflediniz? Veya 2015 kuru çay satış hedefiniz nedir?

3- 30 Haziran 2015 tarihi itibariyle Çaykur’un 2015’in ilk 6 ayında 15 bin ton gibi komik bir rakamda kuru çay satışını nasıl değerlendiriyorsunuz? Zira, bir önceki yılın ilk 6 ayında satılan kuru çay miktarı 60 bin ton dolayında idi. Bu düşüşün sebebi nedir?

4- Çaykur’un 2015’te düşük miktarda çay satışı yapmasında 2014’ün son 4 ayında bazı bayilere kuru çay zamlarını önceden bildirerek, Çaykur’un zam geçişlerini uygulamadan 1 hafta, 10 gün gibi kısa süre önce bayilere satışı yapılan yüklü çay satışlarının etkisi var mı?

5- 2014 yılı ve öncesinde bayilere uyguladığınız 6 ay vadeyle kuru çay satışlarında bazı bayilerin son 4 ayda yüklü miktarda aldıkları kuru çayların satışını yapmakta zorlanmaları dolayısıyla ödemelerde zorlandığı ve vade süresini 1 yıla uzattığınız doğru mu? 1 yıllık vade satışlarını bu yılın kalan aylarında da kuru çay satışlarını artırabilmek için uygulayacak mısınız?

6- 5. Soru doğru ise Çaykur’un satışlardan elde ettiği gelire ilişkin devlete ödediği K.D.V’’yi ödemek için herhangi bir bankadan faizle para aldınız mı, kredi çektiniz mi?

7- 2015’in ilk çeyreğinde satılan 15 bin ton kuru çaydan sonra kalan 6 ayda 100 bin ton kuru çay satışı gerçekleşmezse son üç yılın kuru çay satışları altına düşülecektir. Bunun sebepleri nelerdir? (2012’de 115 bin 270 ton, 2013’te 133 bin 445 ton, 2014'te ise 150 bin 515 ton kuru çay satışı yapılmıştı.)

8- Çaykur Pazarlama Dairesi Başkanı Talip Mutlu’nun Pazarlama Daire Başkanlığından alınarak yerine yeğeniniz Yavuz Sütlüoğlu’nun arkadaşı olan ve Çaykur tarihinde bir ilkin yaşanarak Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni (VHKİ) iken Daire Başkanı atadığınız Hamdi Kutlu’nun kuru çay satışlarının düşmesindeki payı nedir?

9- Çaykur’un kuru çay satışlarında son 3 yılın altına düşecek olması dolayısıyla Çaykur Pazarlama Daire Başkanı Hamdi Kutlu’yu görevden almayı düşünüyor musunuz?

10- Organik adı altında üreticiden alınan çayların organik çay olarak satış fiyatının yüksek oluşu ve satışının yapılamadığından Altınbaş markasına karıştırılarak normal çay olarak satıldığı doğru mu? Bu yüzden organik adı altında üreticiden ne kadar organik çay alındığı, ne kadar organik çay üretildiği, üretilen organik çaydan ne kadarının satıldığı ve Çaykur’un organik çaydan kar mı zarar mı ettiğini açıklayabilir misiniz?

11- Çaykur’un 2013 ve 2014 yılında 3 TL’den satın aldığı ve Şampiyon Çay adıyla özel fiyatla satışa sunacağını açıkladığınız yaş çaylar nerede? Kuru çayın 3 yıl ömrü olduğuna göre aradan 2 yıla yakın zaman geçmesine rağmen bu çaylar satışa sunulmadığından 3 TL’den satın alınan ve gıda ömürlerini tamamlamak üzere olan bu çaylar nerede, ne zaman bu çayları satışa sunmayı düşünüyorsunuz? Yoksa, Çaykur 3 TLden satın aldığı o çayları da normal alım yaptığı diğer çaylara mı karıştırdı? Eğer öyleyse Çaykur'un bu zararını kim karşılayacak?

12- 31 Aralık 2014 tarihinde ÇAYTAŞ'a fatura ettiğiniz ihraç kayıtlı çayları, ÇAYTAŞ yurt dışına sattı mı, yoksa ÇAYKUR'a iade mi etti? O çaylar ihraç edilmeyip ÇAYKUR'a iade edildiyse ihraç rakamlarını düzelttiniz mi?

Yukarıdaki soruları Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu'nun düzenleyeceği basın toplantısında sorabilecek gazeteci arkadaşlara şimdiden teşekkürler...