Sütlüoğlu'ndan Artvin Valisi'ne Ziyaret

Sütlüoğlu'ndan Artvin Valisi'ne Ziyaret
ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Artvin Valisi Necmettin Kalkan'ı ziyaret etti.

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu'nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Artvin Valisi Necmettin Kalkan, "İlimiz açısından en önemli konu Muratlı bölgesinin, Muratlı Çay Fabrikası ile beraber organik çay üretimine açılmasıdır. Muratlı bölgesinin organik çay tarımına açılması Artvin'in artı bir değeridir diye düşünüyorum. Sayın Genel Müdürümüze ve yönetim kurulu üyelerine ilimize bu şansı, bu imkanı verdikleri için teşekkür ediyorum" dedi.

imdat-sutluoglu-necmettin-kalkan-2.jpg

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu ise Vali Kalkan ile Artvin bölgesindeki ÇAYKUR fabrikaları ve ÇAYKUR faaliyetleri ile ilgili çalışmaları olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Bu çalışmalarımızı ziyaretimizde bir kez daha görüştük. Muratlı bölgemizi organik çay bahçeleri haline dönüştürmek istiyoruz. Sayın Valimizle bu konuları değerlendirdik. Birlikte yapılması gereken çalışmaları yapmanın gayreti içindeyiz. Daha önce organikle ilgili bir çalışma gerçekleştirilmiş ve çay fabrikasının altyapısı hazır durumda. Biz de kolaylıkla organik çay üretme sürecine geçeceğimizi düşünüyoruz. Fabrikamızın kapasitesini o bölgeye yeterli olabilecek bir şekilde bu sene artırdık. Yaklaşık 60 ton kadar ilave bir kapasite koyduk. İnşallah bu fabrikamız bu kapasitesi ile o bölgenin çaylarını alıp işleyebilecek durumdadır ve o imkana sahiptir. İşin bir tarafında akreditasyon kuruluşları da var. Onlarla beraber yürütüyoruz, onlarla da görüştük ve gerekli talimatları verdik. Çalışmalarını sürdürüyorlar. Büyük bir aksilik olmazsa inşallah önümüzdeki yıl itibarıyla bölgeyi organik çay havzasına dahil etmiş olacağız."

Ziyaret sonunda Vali Kalkan, Sütlüoğlu'na içinde yöresel ürünlerin bulunduğu ahşap sandık hediye etti. Genel Müdür Sütlüoğlu ise Vali Kalkan'a ÇAYKUR ürünlerinden oluşan hediye paketi verdi.

imdat-sutluoglu-necmettin-kalkan-1.jpg

imdat-sutluoglu-necmettin-kalkan-3.jpg