Sütlüoğlu’nun O Açıklaması da Asparagas Çıktı

Sütlüoğlu’nun O Açıklaması da Asparagas Çıktı
ÇAYKUR Genel Müdürlüğü görevinden istifa ettirilmek suretiyle alınan İmdat Sütlüoğlu’nun görevde bulunduğu sırada Ardeşen’de su ve didi soğuk çay fabrikası kurulacağı yönündeki açıklamalarının asparagastan ibaret olduğu öğrenildi.

ÇAYKUR’un istifa ettirilmek suretiyle Nisan ayının son haftasında görevden alınan Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nun asparagas açıklamalarına bir yenisi daha eklendi. Şifreli özel asansör, kuru çay satışları, kuru çaya rekor zam yapılması, kadın sporculara yardım yapmanın günah olduğu yönündeki açıklamalarını ya inkar eden yada gerçekle bağdaşmayan ifadelerde bulunan İmdat Sütlüoğlu’nun Ardeşen’de su ve didi soğuk çay fabrikası kurulacağı yönündeki açıklamasının da asparagas olduğu öğrenildi. ÇAYKUR’un Ardeşen’de su ve didi soğuk çay fabrikası kurulması yönünde hiçbir çalışması, AR-GE’si, araştırması ve projesi olmadığı bilgisine ulaşıldı.

Hatırlanacağı üzere Sütlüoğlu, Genel Müdürlük binasında 3 farklı asansör olmasına ve makam odası birinci katta bulunmasına rağmen makam odasını 2. kata taşıyarak 2014 yılında dönemin parasıyla bina dışından 300 Bin TL’ye şifreli özel asansör yaptırmış ve tepkiler üzerine bu asansörün engelliler için yapıldığını açıklamış ancak asansörün girişinin engelliler için uygun olmadığı ve bina içinden 2. kat dışındaki katlarda asansörün girişleri çiçek ve saksılarla kapatıldığından Sütlüoğlu’nun açıklamalarının gerçekle bağdaşmadığı ortaya çıkmıştı. Sütlüoğlu, ayrıca asansörün 300 bin TL’ye değil 80 Bin TL’ye mal olduğunu ifade etmiş, ancak 2 ayrı firma tarafından yapılan asansör için bir firmaya 80 Bin TL ödendiği, 2. firmaya ödenen rakam ile asansörün 300 Bin TL’ye yapıldığı ortaya çıkmıştı.

Sütlüoğlu’nun rekor kuru çay sattık dediği yıllara ait çayların da gerçekte satılmadığı ve satılmış gibi gösterildiğinden ÇAYKUR’un bilanço düzenlemesine gitmek zorunda kaldığı ve sözde satışı yapıldığı açıklanan bu çaylardan en az 100 Milyon TL zarara uğradığı ortaya çıkmıştı.

Sütlüoğlu’nun bir değer asparagas açıklaması da ‘Bayan sporculara yardım etmem, günahtır’ sözlerinin ülke gündeminde tepkiyle yer almasının ardından yaptığı açıklamalar olmuştu.

Rize Yeşilçay Spor Kulubü Bayan Futbol takımının 2. Başkanı ve Kaçkar TV Spor Müdürü Alaettin Onay, spor programında Kulüp Başkanı ve Teknik Direktörü İdris Ocak’ın kulübe destek için ziyarette bulunduğu İmdat Sütlüoğlu’nun sarfettiğini açıkladığı “Bayan sporculara yardım etmem, günahtır” sözleri ülke gündeminde geniş yer bulmuş ve Ocak, bu sözleri Sütlüoğlu’nun sarfettiğini ifade etmesine rağmen daha sonra baskılar üzerine geri adım atmıştı. Bunun üzerine Sütlüoğlu, Kaçkar TV ve Alaettin Onay hakkında 2 ayrı dava açmıştı. İdris Ocak’ın İmdat Sütlüoğlu ile görüşmesinde yer alan Gazeteci Yazar Orhan Yazıcılar, olay53 muhabirimize İmdat Sütlüoğlu’nun o sözleri sarfettiğini ifade ederek, mahkemede tanık olarak çağrılması halinde bunu ifade edeceğini belirterek, Sütlüoğlu’nun bir kez daha gerçeği söylemediği ortaya çıkmıştı.

İmdat Sütlüoğlu, 25 Nisan 2018 tarihinde düzenlenen basın toplantısında 24 Haziran seçimleri için aday olmayacağını ve ÇAYKUR Genel Müdürlüğü görevinden istifa etmeyeceğini belirterek, 1 Ekim 2018'de yaş haddinden emekliye ayrılacak olması dolayısıyla görev süresinin bitimine kadar görevde kalacağını açıklamıştı. Sütlüoğlu, bu basın toplantısında da ÇAYKUR'un rekor zararları dolayısıyla hükümeti suçlamış ve bir yıl içinde 4. kez kez kuru çaya yapılan zammın hükümet tarafından geri alınmaması halinde zarar etmeyeceklerini ifade etmişti.

Hükümet cephesinde deprem yaratan bu açıklama sonucu dönemin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Sütlüoğlu'nu arayarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından görevinden alındığını, seçim dolayısıyla kamuda istifa etmenin 26 Nisan'ın son günü olduğundan istifasını vererek daha fazla rencide olmaması gerektiğini belirterek istifasını istediği öğrenilmişti. Ve Sütlüoğlu bu telefon görüşmesi sonrasında 26 Nisan 2018 tarihinde görevinden istifa etmek zorunda kalmıştı.