Tabelayı Dikkate Almadılar

Tabelayı Dikkate Almadılar
Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu tabelayı dikkate almayan firma yetkililerini ağır bir şekilde sorumsuz davranmakla eleştirdi.

Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu firmayı  "Bu sorumsuzluktur" sözleriyle ağır bir şekilde eleştirdi. Vali Hacımüftüoğlu konuyla ilgili şunları söyledi.

''Bu tabelaları akşamdan sabaha buraya dikmediler. İnsanların daha dikkatli, duyarlı olması lazım. Biz çalışmaktan üşenmeyiz ama bu millete, buradaki insanların ailelerine yazık. Yol şu an kapalı, bütün Türkiye kurtarma çalışmasını izliyor ama hala bizi arayıp yolun ulaşıma açık olup olmadığını soranlar var. Bu sorumsuzluktur. Burada mağdur olan ailelerin, firmaları mahkemeye vermesi gerektiğini düşünüyorum. Olay sonrası gerekli çalışmadan sonra biz de gerekli incelemeyi yapacağız.''

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Vali Hacımüftüoğlu'nu telefonla arayarak, kurtarma çalışmalarına ilişkin bilgi aldığı öğrenildi.

Başbakan Erdoğan'ın görüşmede, Hacımütfüoğlu'na, Genelkurmay Başkanlığı'nın bölgeye 2 adet helikopter daha gönderdiği ayrıca 15 kişilik Doğal Afetler Arama Kurtarma (DAK) Timi'nin de çalışmalara katılmak üzere yola çıktığını bildirdiği öğrenildi.

Öte yandan, mahsur kalan midibüsteki bir üniversite öğrencisinin babası olan Köksal Fener de endişeyle kurtarma çalışmalarını takip ediyor.  Fener, İspir'den yola çıkan kızı ile sabah saat 09.00'da telefonla görüştüğünü ve kızının kendilerinin durumlarının iyi olduğunu ancak çok üşüdüklerini söylediğini belirtti.

Karayolları 10. Bölge Müdürü Zeynel Abidin Yeşil ise 3 greyder ve kurtarma ekipleriyle çalışmaları sürdürdüklerini belirterek, ''Erzurum tarafından da çalışma yapılıyor. Şu anda Ekşioğlu Yaylası'na ulaştılar'' diye konuştu.

Öte yandan, kriz merkezinin olduğu bölgede de zaman zaman sis ve tipi şeklinde kar yağışı olduğu gözlendi. Çamlık mevkisi ile yol boyunca bazı yerlerde ''Dikkat bu yol 17.00-07.00 saatleri arasında trafiğe kapalıdır'' uyarı levhaları dikkat çekti.

Bu arada Erzurum Sivil Savunma Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğünde görevli 10 dağcı da otobüsü arama çalışmalarına katılmak üzere bölgeye hareket etti.

BÖLGEYE SAĞLIK EKİBİ VE BATTANİYE GÖNDERİLDİ
Ovit Dağı'nda mahsur kalan otobüsü arama çalışmaları kapsamında, Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü tarafından bölgeye sağlık ekibi, Kızılay Şube Başkanlığı da 50 kişilik iaşe ve battaniye gönderdi.

Ovit Dağı'nda mahsur kalan otobüsü arama çalışmaları kapsamında, İl Sağlık Müdürlüğü'nün 6 kişiden oluşan Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ile 1 UMKE aracı ve 1 ambulans bölgeye gönderildi.

Ayrıca, Kızılay tarafından da bölgeye, içerisinde su ve çeşitli gıda malzemelerinin bulunduğu 50 kişilik iaşe ile 50 battaniye gönderildi.

İLGİLİ HABERLERİMİZ

https://www.olay53.com/haber/midubusde-olanlarin-isimleri-10630.htm

https://www.olay53.com/haber/18-kisiyi-kar-araci-arayacak-10629.htm

https://www.olay53.com/haber/fundadan-yardim-cigligi--10628.htm

https://www.olay53.com/haber/ovite-kurtarma-helikopteri-10625.htm

https://www.olay53.com/haber/18-kisiye-ulasilamadi-10622.htm

https://www.olay53.com/haber/48-yolcu-mahsur-kaldi-10623.htm

https://www.olay53.com/haber/karda-esir-kaldilar-10599.htm