Tansu Çiller Vakası Rize'de Yaşandı

Tansu Çiller Vakası Rize'de Yaşandı
Tansu Çiller'in Başbakanlığı döneminde örtülü ödeneği dolandırarak ünlenen ve 5 yıl hapis yatıp afla cezaevinden çıkan ünlü dolandırıcı Selçuk Parsadan olayı Rize’de yaşandı.

Rize’de siyasetçilerle üst düzey bürokratların adını kullanarak kendilerini bu kişilerin danışmanı yada sekreteri olarak tanıtarak Rizeli işadamlarını dolandıran dolandırıcı şebekesi Rize İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince çökertildi.

Edinilen bilgiye göre, dolandırıcı şebeke üyeleri, Rize’de ve Rize dışında bulunan Rizeli işadamlarını telefonla arayarak kendilerini Rizeli siyasetçilerle Rize’de görev yapan üst düzey bürokratların danışmanı yada sekreteri olarak tanıtarak işadamlarını para talebinde bulunarak dolandırma yoluna gitti.

Rize İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin bu yönde alınan istihbarat bilgisi sonucunda yaptığı çalışma neticesinde, suç örgütünün, kamu kurum ve kuruluşları ile siyasilerin adını kullanarak nitelikli dolandırıcılık yaptığı tespit edildi.  Yapılan çalışma sonucunda dolandırıcı şebeke üyelerinin yakalandığı ve olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.