Tarih Bunu da Yazacaktır!

Tarih Bunu da Yazacaktır!
Siyasi görüşü ve dünyaya bakışı benimle paralel olmasa da yaptıklarıyla Rizemize damgasını vuran bir belediye başkanı olan Ekrem Orhon'un...

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı dün akşam İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde sahnelenen “Baba Reis Ekrem Orhon” tiyatro oyunu ile ilgili yaptığı açıklamada "İlimize hizmet eden insanların hatırlanması, eserlerinin konuşulması gerekirdi. Önceki belediye başkanlarının yapmadığını yaparak Rizemize hizmet eden Belediye başkanını hatırlamak ve eserlerini konuşturmak üzere hazırlanan tiyatro oyunu Rize ölçeğinde iyi bir program oldu.” dedi.

baba-reis-ekrem-orhon-1.20120310040602.jpg

Siyasi görüşü ve dünyaya bakışı benimle paralel olmasa da yaptıklarıyla Rizemize damgasını vuran bir belediye başkanı olarak dürüstlüğüyle, çalışkanlığıyla ve işbirliğiyle bunu hak ediyor diyen Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Rize Sanat Merkezi Derneği ve Gençlik Merkezi Büyükler Tiyatro Ekibi oyuncuları tarafından dün akşam sahnelenen “Baba Reis Ekrem Orhon” adlı tiyatro oyunundan sonra yaptığı açıklamada “Bu akşam burada Rize ölçeğinde iyi bir program ortaya kondu. Rize Belediyesi’nni de desteklediği tiyatrodan önemlisi 50 yaşın üzerindeyken belediye başkanı olan Ekrem Orhon belki de öldüğünde defnedilecek parası yoktu. Ama yaptıklarıyla şehre damgasını vuran bir belediye başkanı olması dolayısıyla siyasi görüşü ve dünyaya bakışı benimle paralel olmamasına rağmen bu ile damgasını vuran bir başkandı. Dürüstlüğüyle, çalışkanlığıyla ve işbirliğiyle O bunu hak ediyordu. Göreve geldiğim ilk günden bugüne kadar geçen zamanda çeşitli etkinliklerle Ekrem Orhon’u andık. O’nu anma programları bizimle beraber başladı. Benden önceki başkanlar bunu yapmadı. Bizimle başladı bizimle artarak devam edecektir.” dedi.

baba-reis-ekrem-orhon-2.20120310040619.jpg

İLGİLİ HABERLERİMİZ

Ağlamamak İçin Direndi Ama Başaramadı

Rize'de Baba Oynadı Kızı Ağladı!