Tarihi Fırsattan Yararlanın

Tarihi Fırsattan Yararlanın
Rize Belediye Başkan Yardımcısı Osman Karavin, tarihi af yasası için tarihi çağrıda bulunarak vatandaşlarımıza uyarıda bulundu.

Rize Belediye Başkanı Yardımcısı Osman Karavin, kamuoyunda Torba Yasa olarak bilinen ve gecikmiş borçların faizlerine af getiren kanunun tarihi bir fırsat olduğunu herkesin yararlanılması gerektiğini bildirdi.

Karavin, yaptığı yazılı açıklamada, Torba Yasada son günün 2 Mayıs Pazartesi olduğunu ifade eden Karavin, şunları kaydetti: ''13 Şubat 2011 tarih ve 6111 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına ilişkin kanunun 18. maddesine istinaden yapılan af ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Mükelleflerimizin geçmiş yıllara ait emlak , bina, arsa ve arazi, ilan reklam, eğlence vergisi, çevre temizlik vergisi ve su borçları gibi katılım payları ve harçlar hariç belediyenin ücret alacaklarının gecikme faizleri yeniden yapılandırılarak altı, dokuz, on iki ve on sekiz taksitle ödeyebilecekler. Mükelleflerimiz tarihi torba yasadan faydalansın. Bu güne kadar bin 563 kişi müracaat ederek 1 milyon 107 bin liralık su borcu ve bin 446 kişi de 2 milyon 548 bin 836 liralık emlak, reklam ve iş gücü borçlarını yapılandırdı.''