Tarihin en uzun MGK'sı sona erdi

Tarihin en uzun MGK'sı sona erdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde ilk kez toplanan MGK, 9 saat süren "28 Şubat" toplantısının süresini de aşarak devlet kayıtlarına en uzun MGK olarak geçti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk kez "Cumhurbaşkanı" sıfatıyla başkanlık ettiği Ekim ayı olağan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı, 9 saat süren ve "Postmodern darbe" diye tanımlanan 28 Şubat MGK'sının süresini de aşarak devlet kayıtlarına en uzun MGK olarak geçti. Toplantı yaklaşık olarak 10 saat 20 dakika sürdü.

Milli Güvenlik Toplantısı (MGK) dün saat 14:25'te Çankaya Köşkü'nde başladı. 28 Ağustos'ta görevine başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında toplandı. Başbakan Ahmet Davutoğlu ise ilk defa Başbakan sıfatı ile toplantıda yer aldı.

28 ŞUBAT MGK TOPLANTISINI GEÇTİ

Genel olarak ortalama 4-5 saat süren MGK toplantıları dün 10 saat 20 dakika sürdü. Daha önce MGK'nın 28 Şubat 1997'de yapılan tarihi toplantısı yaklaşık 9 saati bulmuştu. Ayrıca 2009 yılı 'İrticayla Mücadele Eylem Planı' belgesinin görüşüldüğü Haziran ayı MGK toplantısı ise Çankaya Köşkü'nde yapılmış yaklaşık 7 saat 40 dakika sürmüştü.

KONULAR SÜREYİ UZATTI

Çankaya Köşkü'nde dün saat 14.25'de başlayan MGK'nın toplantı süresi 10 saati aştı ve bugün 00.55 sularında sona erdi. MGK'nın uzamasının son dönemde artan PKK terörü ve çözüm sürecinin tehlikeye girmesi, Kobani'de yaşananlar ile bu kapsamda IŞİD'le mücadele ve Peşmerge güçlerinin Türkiye'den geçişi ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın işaret ettiği "Paralel yapılanma" olarak nitelenen Gülen Cemaati ile mücadele gibi hassas konuların yoğunluğundan kaynaklandığı ileri sürüldü.

İLKLERİN TOPLANTISI OLDU

Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş ve Yalçın Akdoğan ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Ağustos ayındaki Yüksek Askeri Şura'nın ardından Jandarma Genel Komutanlığı'na atanan Orgeneral Abdullah Atay ise ilk kez MGK toplantısında katılan isimler oldu.