Tarım ve Turizme Destek

Tarım ve Turizme Destek
İl Genel Meclis Başkanı Rahmi Metin, İl Özel İdaresi olarak tarım ve turizmde istihdam yaratacak projeleri desteklediklerini söyledi.

Metin, yaptığı açıklamada, ilde her alanda üretimi artıracak, ek istihdam sağlayacak.

Bu kapsamda Türkiye'de ilk kez yapılan organik alabalık projesine de kredi desteği verdiklerini ifade eden Metin, ''İl Özel İdaresi olarak tarım ve turizmde istihdam yaratacak projeleri destekliyoruz. Turizm ve tarımda istihdam oluşturan, üretimi artıran çalışmalara mümkün olduğunca yardım yapıyoruz'' dedi.

Organik alabalık projesine verilen 300 bin lira civarındaki kredinin geri ödenmesinden sonra, bu miktarın üzerine biraz daha koyarak ilde süt, besi hayvancılığı ve arıcılıkla ilgili çalışmaları destekleyeceklerini anlatan Metin, ''Ayrıca il merkezi ve ilçelerde turizmi geliştirmek için alt yapıyı geliştirme çalışmaları yapıyoruz. Bakir kalmış yerleri gündeme getirip iş adamlarının yatırım yapmasını sağlamaya çalışıyoruz. Böylece ilimizin turizmde daha iyi bir yere gelmesini sağlamak istiyoruz'' diye konuştu.

Metin, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın 14.5 milyon liralık bütçesinden Rize'de birkaç milyon milyon lira kaynak aktarılacağını, bununla da ilde turizm yatırımlarının desteklenebileceğini kaydetti.