Tarkan Pazartesi Adliyede

Tarkan Pazartesi Adliyede
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonda, sanatçı Tarkan'ın da aralarında bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı.

Dün akşam gözaltına alınarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen Tarkan’ın Ömerli'deki evinde bir miktar esrar ele geçirildiği, şarkıcının kokain kullandığının tespit edildiği öğrenildi.
 
İki uyuşturucu torbacısı ile 8 uyuşturucu kullanıcısının gözaltına alındığı operasyonun teknik-takip sonucu gerçekleştirildiği belirtildi.

Telefon tapelerinde ünlü şarkıcı için kod kullanılmadığı ve “Tarkan" olarak geçtiği öğrenildi.

Arkadaşlarına uyuşturucu madde temin etmekle suçlanan Tarkan'ın pazartesi günü adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Emniyet Müdürü: "Planlı bir operasyon"

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, operasyonu "Polisin yaptığı herhangi bir çalışma" diye niteleyerek, "Söyleyebileceğim şey şimdilik bu kadar. Adliyeye intikal edecek bir konu" diye konuştu.

Bir gazetecinin "Tarkan'ın ismine nasıl ulaşıldı? İsmi, bulunan bir listede mi vardı?" sorusunu Çapkın, "Hayır, ayrıntıya girmiyoruz. Özeti, polisin planlı bir operasyonu" diye yanıtladı.

Çapkın, operasyonların devam edip etmeyeceğine yönelik soru üzerine "Hayır. Ne zaman düğmeye basma zamanı gelirse o zaman basılıyor" dedi.

Vali: "Mahkemeye çıkarılacak"

İstanbul Valisi Muammer Güler, “Projeli bir operasyon daha önce teknik ve fiziki takip yapılmış. Bir kısım kişilerin bu işin içinde satıcılığını veya içiciliğini yaptıkları yurtdışıyla irtibatları oldukları bilgisi var. Tabii ki şahıslar bazında söylemiyorum şahıslar bazında ne olup olmadığı soruşturma sonunda ortaya çıkacak" dedi.

Tarkan'ın soruşturmasının sürdüğünü belirten Vali Güler, “Şu anda gözaltına alındı savcılık talimatıyla. Soruşturması sürdürülüyor, savcının talimatıyla mahkemeye çıkarılacak. Adli bir işlemdir, bundan sonra söyleyeceğim bir şey yoktur, adli safha olduğu içinde yetkililer bakacak" diye konuştu.

Abisi görüşemedi

Tarkan'ın gözaltına alınması haberi üzerine ağabeyi Hakan Tevetoğlu da emniyete geldi. Kafeteryada bir süre kardeşiyle görüşmeyi bekleyen Tevetoğlu, Tarkan ile görüşemeden emniyetten ayrıldı. Tevetoğlu gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı.

Gözaltına alınanlar arasında Murat E., eski DYP Milletvekili Rıfat Y.'nin oğlu Gökhan Y., işadamı Fuat M.'nin oğulları Ömer Faruk M. ve Tarık M. de bulunuyor.

İLGİLİ HABERİMİZ

https://www.olay53.com/haber/tarkan-gozaltina-alindi-14240.htm