Taşeron İşçiler Rize ve Artvin'de Hizmet İş Sendikasında Toplanıyor

Taşeron İşçiler Rize ve Artvin'de Hizmet İş Sendikasında Toplanıyor
Hizmet-İş Sendikası Rize ve Artvin’de örgütlenme ağını hızla yaygınlaştırıyor.

HAK-İŞ Konfederasyonu’nun en çok üyeye sahip Türkiye’nin 2. büyük sendikası
Hizmet İş Sendikası Rize Şube Başkanı Mehmet Alaca, genel işler iş kolunda örgütlü bulunan Hizmet-İş Sendikası’nın Rize’de özellikle ağırlıklı olarak taşeron işçilerinin çalıştığı işyerlerinde örgütlenmesini hızlandırdığını ve Rize ve Artvin'de tüm taşeron işçileri örgütleyinceye kadar çalışmalarını sürdüreceklerini açıkladı.

taseron-isciler-rizede-hizmet-is-sendikasina-geciyor-2.jpg

Resmi rakamlara göre, belediyeler hariç kamuda 661 bin taşeron işçisi çalışırken bu rakamın belediyelerle birlikte 1.2 milyona ulaştığını ifade eden Alaca, açıklamasını şöyle sürdürdü: Bilindiği üzere en son yaşanan Soma faciasında ortaya çıkan gerçek taşeron işçiliğinin ülkemizde artık tahammül edilemeyecek boyutlarda olduğudur. Bu gerçekten hareketle, hükümetin hazırladığı taşeron işçilerle ilgili yasa şu anda TBMM’nin gündemindedir. Tüm siyasi partilerin üzerinde uzlaştığı bu yasa ile artık taşeron şirketlerde çalışan işçiler de sendikal örgütlenme haklarına kavuşacak ve çalışma şartları ve diğer sosyal konularda iyileştirmeler sağlanacaktır. Yasa ile başta taşeron işçilerin kıdem tazminatları olmak üzere, sözleşmelerin üç yıla çıkarılması, yıllık izinlerin kullanılması, iş sağlığı ve güvenliği gibi temel konularda kalıcı düzenlemeler getirilmektedir.”

“TAŞERON İŞÇİLERİ SENDİKAMIZ ÇATISI ALTINDA ÖRGÜTLEDİK”

taseron-isciler-rizede-hizmet-is-sendikasina-geciyor-1.jpg

Rize’de taşeron işçi olarak çalışan kişilerin çalışma şartları ve diğer sosyal haklarının iyileştirilmesi için başlattıkları örgütlenme çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini ifade eden Alaca, “Bu bağlamda Rize Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Çayeli Özürlü Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ve Fındıklı Huzur evinde çalışan taşeron işçilerimizi sendikamız çatısı altında örgütledik. Rize ve Artvin illerimizde tüm taşeron işçilerimizi örgütleyinceye kadar çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.

taseron-isciler-rizede-hizmet-is-sendikasina-geciyor-3.jpg

taseron-isciler-rizede-hizmet-is-sendikasina-geciyor-4.jpg