Taslaman Rize'de Konferans Verdi

Taslaman Rize'de Konferans Verdi
Rize'de ''Evrim Big-Bang Teorileri ve Din'' konferansı düzenlendi.

Konferansa ÇAYKUR Genel Müdürü Ekrem Yüce, Rize Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Arif Yılmaz, İktisadi ve İdari Bilimler Dekanı Prof. Dr. Osman Karamustafa ile öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

2.20101202151420..jpg

Rize Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Sandıkçı, İlahiyat Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirilen konferansın açılışında yaptığı konuşmada, evrim ve big-bang teorilerinin ilahiyatçılara uzak bir konu olduğunu ama konunun ilgi alanlarının dışında kalmadığını belirterek, ''Her şey bizim ilgi alanımızda olmalı. Çünkü biz ilahiyatçılar, kainatın zerrelerden kürelere kadar her şeyin yüce yaratıcı tarafından yaratıldığına inanırız, sorgulamayız'' dedi.

5.20101202151526..jpg

Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Caner Taslaman, Tanrı'nın varlığı, evrendeki düzen gibi konularda açıklamalarda bulundu.

Evrenin insanla son derece uyumlu bir yapıda olduğunu ifade eden Taslaman, ''Büyük patlama teorisi, olasılık teorisi ve entropi yasası açısından bakıldığında, evrenin mükemmel bir tasarım sonucu var olduğu yolunda güçlü bilimsel verilerin bulunuyor. Evrenin tesadüfen var olması olasılığı, çölde gizlenmiş bir kum tanesini isabetle seçme olasılığımızdan kat kat daha zayıftır'' dedi.

caner-taslaman.jpg

Tanrı inancının evrende bilimsel açıdan izah edilemeyen noktaların varlığı durumunda başvurulan, bir bakıma boşlukların doldurulması için gerekli olan bir inanç değil, tam aksine evren hakkındaki bilimsel bilgilerin arttığı oranda Tanrı inancının güç kazandığını kaydeden Taslaman, şunları söyledi: ''Evren hakkındaki bilgimiz arttıkça Tanrı inancımız daha da güç kazanmaktadır. Büyük patlama teorisi, evrenin bir başlangıcının olduğu yönünde güçlü açıklamalara sahip bir teoridir. Büyük patlamanın daha şiddetli veya daha az şiddetli olması halinde evrende bu düzenin olamayacağı bir gerçektir. Bu da büyük patlamanın son derece hassas bir şekilde tasarlandığını gösteriyor. Öte yandan evrenin git gide düzenden daha düzensiz bir hale doğru gitmekte olduğu şeklinde tanımlanan entropi yasası da, evrenin bir sonu olduğunu, er veya geç bir gün bozulacağı veya yok olacağının en önemli kanıtıdır.''

Konferansın ardından Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu, Taslaman'a plaket ve çeşitli hediyeler verdi. 

1.20101202151328..jpg