Tavuk Çikolata ile besleniyor

Tavuk Çikolata ile besleniyor
İkizdere ilçesimiz Çağrankaya Mahallesinde 10 yaşındaki tavuk çikolata, kıyma ve ceviz içi yiyerek 9 kiloya ulaştı.

Tonton isimli tavuğunu 1999 yılında civciv iken satın aldığını söyleyen Muhtar BİBER "1999 yılından bu yana baktığım tontonumu çikolata ve ceviz içiyle besledim" dedi

Çağrankaya Mahallesinin aynı zamanda Muhtarlığını yapan Halit BİBER çevresinde çok ilgi çeken ve emsallerinden çok farklı bir iri cüssesi olan Tonton adını verdiği Tavuğunu gözü gibi bakıyor.

66.jpg

Tonton isimli tavuğunu 1999 yılında civciv iken satın aldığını söyleyen Muhtar BİBER’ ben 1999 yılında 3 tane civciv almıştım. Mahalledeki evimde bunları bakarak büyüttüm ve 2 tanesi zamanla verimli olmayınca onları kestim. Fakat bu Tonton adını verdiğim tavuğuma kıyamadım. Uzun süre yumurta yaparak bize yararlı oldu. Günde 2 yumurta verdiği zamanlar dahi vardı. Ama yaşlandı herhalde.3 senedir yumurta yapmıyor.

Ben bunu çikolata, kıyma ve ceviz içi taşıyarak yedirdim ve büyüttüm. Eve gelmemi sürekli bekler. Şu anda 9 kg. ağırlığına ulaştı. Diğer tavuklarıma göre bayağı farklı cüssesi var. İnşallah bir şey olmaz, uzun süre Tontonumu besleyerek saklayacağım’ dedi.

Haber:İsmet KÖSOĞLU