TEÇ SEN Rize İl Başkanı Fil'nden Afacanlar'a Promosyon Tepkisi

TEÇ SEN Rize İl Başkanı Fil'nden Afacanlar'a Promosyon Tepkisi
Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası (TEÇ SEN) Rize İl Başkanı Nurettin Fil, Eğitim Bir Sen Sendikası’nın promosyon anlaşmasını eleştirerek, öğretmenin hakkını koruyamayan sendikanın memurun hakkını hiç koruyamayacağını kaydetti.

Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası (TEÇ SEN) Rize İl Başkanı Nurettin Fil, yaptığı açıklamada, promosyon anlaşmasında memur ve öğretmenlerin bankalara ezdirildiğini ifade ederek, anlaşmayı kabul eden Eğitim Bir Sen’e veryansın etti.

Fil, Eğitim Bir Sen Rize 1 No’lu Şube Başkanı Seyfettin Afacanlar’ın promosyon anlaşması ile ilgili açıklamasında anlaşma şartlarına tepki göstererek, Eğitim Bir Sen’in yetkili olduğu üniversitede 1200 kişi için kişi başına1.725 TL. promosyon verilirken, Merkezde bulunan tüm ilkokul ve ortaokullar ile 10 ayrı liseden oluşan toplamda 1803 kişiyi kapsayan maaş promosyonunun 970  TL olarak kabul edilmesine tepki göstererek, “’Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okulların üç yıl önce 20/12/2012 tarihinde Rize Akbank Çarşı şubesi ile imzaladığı promosyon anlaşması 20/12/2015 tarihinde sona erdi. İki buçuk yıllığına yapılan yeni anlaşmayı  bu kez Halk Bankası kazandı’ denildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı, Merkezde bulunan tüm ilkokul ve ortaokullar ile 10 ayrı lise’den oluşan toplamda 1803 kişiyi kapsayan maaş promosyonu 970  TL, 2.5 yıllığına 325 TL olması  söylenilen, ancak öğretmenlerin sirkilasyonundan doğan eksikle  ortalama 290 TL ineceği belirtilmiştir.  Yasal sınırlar çerçevesinde bu sendikanın bir başka eğitim kolu olan üniversitede 1200 için kişi başına 1725 TL promosyon verilmektedir. Milli Eğitim müdürlüğü  şube müdürü başkanlığında, üç okul müdürü ve yetkili sendika olarak Eğitim Bir Sen sendikası komisyonu  tarafından yürütülmüştür. Rize Eğitim Birsen Başkanının basın açıklamasını  üzülerek okudum. Memur ve öğretmenler bankalara ezdirilmiştir.  Yaptıkları hatayı kabul etmeyip halan birilerini suçlamakta olduğu görülmektedir. Ben memur arkadaşlarıma sesleniyorum: “Üye olduğun sendika öğretmenin hakkını koruyamıyor memuru hiç koruyamaz  Cumanın gelişi perşembeden belliydi zaten. Eğitim Bir Sen’in İkizderede aynı beceriksizliği görülmüştü. Üyesi olan memur ve  öğretmen arkadaşlara hayırlı  uğurlu olsun.’” dedi.