Tefecilerden öldüren teklif

Tefecilerden öldüren teklif
Borcuna karşılık 13 yaşındaki kızı istenen 5 çocuk babası adam intihar etti.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde borcuna karşılık 13 yaşındaki kızı istenen 5 çocuk babası adam intihar etti.

Cizre ilçesi Cudi Mahallesi'nde 33 yaşındaki Musa Berivan evin tavanına astığı elektrik kablosu ile hayatına son verdi. Odadan gelen sesler üzerine Berivan'ın odaya koşan eşi ve çocukları kapının kapalı olduğunu fark etti.

Odadan iniltilerin yükseldiğini duyunca pencereye koşan Remziye Berivan pencereden eşinin tavanda asılı olduğunu görerek çevreden yardım istedi. Komşuları ve çevredeki vatandaşların yardıma koşması ile birlikte odanın kapısını kırarak içeri giren vatandaşlar genç adamın tavana asılı cansız bedeni ile karşılaştı.

Vatandaşların durumu emniyete bildirmesi ile birlikte olay yerine gelen polis evde yaptığı incelemeden sonra genç adamın cansız bedenini otopsi için Cizre Devlet Hastanesi morguna kaldırdı. Devlet Hastanesi'nde yapılan otopsiden sonra Musa Berivan'ın cesedi kesin ölüm nedeninin anlaşılması için Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Beş çocuk babası Musa Berivan'ın tefecilerin eline düştüğü ve tefecilere borcunu ödeyemediği bildirildi.

Berivan'ın borçlandığı tefeciler tarafından borcuna karşılık 13 yaşındaki kızının istendiği iddia edilirken Berivan ailesinin kızın küçük olduğunu belirterek bunu kabul etmeyeceklerini söyledikleri bildirildi.

Berivan'ın intiharı son iki ayda Cizre'de yaşanan 8. intihar vakası olarak kayıtlara geçerken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.