Temel'den Önce Maketi Uçtu Sıra Havalimanının Temelinde

Temel'den Önce Maketi Uçtu Sıra Havalimanının Temelinde
Rize Havalimanının temelinin atılmasına birkaç ay kala THY Genel Müdürü Temel Kotil, memleketi Rize'de boeing 737 uçağının maketini uçurdu!

2015 yılı içerisinde temeli atılacak Rize Havalimanının temeli atıldıktan sonra 3 yıl içerisinde tamamlanarak hizmet vermeye başlaması planlanırken bazı ziyaretlerde bulunmak üzere memleketi Rize'ye gelen Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, THY'nin en büyük uçağı olan boeng 737 uçağına ait maketi uçurarak Ak Parti Rize İl Başkan Yardımcısı Harun Mertoğlu'na armağan etti.

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, bugün Rize'de bazı ziyaretlerde bulundu. Ziyaretleri kapsamında AK Parti Rize İl Başkanlığına tebrik ziyaretinde bulunan Kotil, İl Başkan Yardımcısı Harun Mertoğlu'na Boeing 737 uçağı maketi Rize'nin siyasi arenada arda arda elde ettiği birinciliklerle ilgili olarak Rize'nin artık uçuşa geçtiğini kaydeden Kotil, "Cumhuriyet tarihinde halkın seçtiği ilk cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a en büyük desteği ana baba ocağı verdi." dedi.

Rize'de bulunan THY Genel Müdürü Temel Kotil, Rize'nin cumhurbaşkanlığı seçimlerinde elde etmiş olduğu birinciliği tebrik etmek için Ak Parti Rize İl Başkanlığına ziyarette bulundu. İl Başkanı Hikmet Ayar'ın şehir dışında olmasından dolayı Kotil'i Teşkilattan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Avukat Harun Mertoğlu karşıladı.

Kotil, ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, Rize'nin cumhurbaşkanlığı seçiminde elde etmiş olduğu başarıdan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Rize ve Rizeliler kendine yakışanı yaparak halkın seçtiği ilk cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a en büyük desteği ana baba ocağında verdi. 10 Ağustos seçimlerinde Rizeli kendisine yakışanı yapmıştır" dedi.

temel-kotil-ile-harun-mertoglu.jpg

Harun Mertoğlu ise Kotil'e nazik ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, "12 yıldır başbakanlık yapan dünya lideri bir Rizeliye, sayın başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a cumhurbaşkanlığı seçimlerinde en büyük desteği vermenin gururunu yaşıyoruz. Tüm Rizeliler olarak elde etmiş olduğumuz Türkiye birinciliği göğsümüzü kabartıyor. " dedi.

THY Genel Müdürü Kotil, ziyareti sırasında Mertoğlu'na birde uçak maketi hediye ederek, "30 Marttan sonra 10 Ağustosta da Türkiye birincisi olan Rize artık uçuşa geçti. Bizde kendilerine boeing 737 uçak maketi hediye ederek tekrar tebrik ediyoruz" dedi.

Avukat Harun Mertoğlu da Rize'ye yapılacak olan havalimanına THY'nin en büyük uçağı olan  boeng  737  uçaklarının inmesi  temennisinde bulundu.