Tepe'den Asırlık Çınarlara Ziyaret

Tepe'den Asırlık Çınarlara Ziyaret
Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, Yaşlılar haftası dolayısıyla 109 ve 115 yaşlarındaki iki hastayı evinde ziyaret etti.

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, Yaşlılar haftası kapsamında evde sağlık hizmetinden faydalanan yaşlı hastaları ziyaret etti.

İlk olarak Bağdatlı Mahallesinde yaşayan 109 yaşındaki Havva Kalender'i ziyaret eden Tepe yaşlılık, hayatın en özel devresi olduğunu belirterek, "Rize'de evde sağlık hizmetleri kapsamında 4 bin 500 hastamız var. Gönül ister ki daha fazla hastaya ulaşalım. Mevcut hastalara daha kaliteli, daha üst düzey hizmet verelim. Çünkü yaşlılık hayatın çok özel devresidir. Öyle bir devresidir ki; insan çok saygıya, en çok ilgiye ihtiyaç duyduğu, belkide bunu en çok hak ettiği dönem yaşlılık devresidir. Bu anlamda yaşlılarımıza sağlık olarak ihtiyaç duyduğu sağlık hizmetlerini evinde vermek için elimizden geleni yapıyoruz" diye konuştu.

Havva Kalender'in bakımını yapan kızı Sebahat Kalender'de ailelere seslenerek "Anne ve babalarını yalnız bırakmasınlar. Onlara hizmet etsinler. Unutmasınlar ki Cennet Annelerinin Ayaklarının Altındadır" dedi.

Rize Sağlık Müdürü Tepe ve beraberindeki Sağlık ekipleri daha sonra Merkeze bağlı Kaplıca Mahallesinde yaşayan 115 yaşındaki Sabire Erkan'ı evinde ziyaret ederek, elini öptü.
Tepe, "Yaşlılarımıza sahip çıkmalı, yaşlılarımızın mutluluğu için herkes elinden gelen katkıyı sağlamalıdır. Tecrübeleri ile bugünümüzü aydınlatan yaşlılarımızın sağlık sorunlarının düzelmesi için bize düşen görevi üstlenmiş bulunmaktayız. Sağlık sorunları ile bize ulaşan, ulaşamayan, sıkıntı yaşayan tüm yaşlılarımıza İl Sağlık Müdürlüğü olarak elimizden geleni yapmaktayız" dedi.

mustafa-tepeden-asirlik-cinarlara-ziyaret-1.jpg

mustafa-tepeden-asirlik-cinarlara-ziyaret-2.jpg

mustafa-tepeden-asirlik-cinarlara-ziyaret-3.jpg

mustafa-tepeden-asirlik-cinarlara-ziyaret-4.jpg

mustafa-tepeden-asirlik-cinarlara-ziyaret-5.jpg