Tezgahlarda Ramazan bereketi

Tezgahlarda Ramazan bereketi
Ramazan'ın başlamasına iki gün kala Eminönü'ndeki hareketlilik dikkat çekiyor.

Eminönü esnafı müşterilerin ilgisinden memnun kalırken vatandaşlar da fiyatları uygun buldu. Ramazan alışverişinin vazgeçilmezi ise yine hurma oldu. Eminönü'nde hurma fiyatları 8 lira ile 120 lira arasında değişiyor.

Hafta sonunu fırsat bilen birçok vatandaş, yaklaşan Ramazan alışverişi için Eminönü'nü tercih etti. Alışveriş için kimi Silivri'den geldi, kimi ise Yalova'dan. Kahvaltılıktan, hurmaya, pastırmadan çereze kadar birçok çeşidi bir arada bulan vatandaşlar Eminönü'nden elleri dolu ayrıldı.

Ramazan alışverişi için Yalova'dan geldiğini belirten Nuray Şen tarihi mekan olduğu için Eminönü'nü tercih ettiğini söyledi. Fiyatların uygun olduğunu ifade eden Şen, ramazan dolayısıyla bir fiyat artışı görmediğini dile getirdi. Diğer vatandaşlar da fiyatları uygun bulduklarını aktararak memnuniyetini dile getirdi.

Ramazan hareketliliği Eminönü esnafının da yüzünü güldürdü. Esnaf Mehmet Kandemir, ramazana iki gün kala yaşanan hareketlilikten mutlu olduklarını ifade etti. Ramazan geldi diye kesinlikle zam yapmadıklarının altını çizen Kandemir, geçen seneki fiyatlarla devam ettiklerini kaydetti. Diğer esnaflar da satışlardan memnun kaldıklarını söyledi.

Eminönü'ndeki tezgahlarda çeşit çeşit ürünler yer alırken en fazla ilgiyi yine hurma gördü. Bir çok çeşidi bulunan hurma fiyatları ise 8 lira ile 120 lira arasında değişiyor. Vatandaşın en çok tercih ettiği hurma çeşidi ise 20 liralık fiyatı, etli, yumuşak ve iri olmasıyla 'Kudüs hurması' oldu. En pahalı hurma ise 120 liralık fiyatıyla 'acve hurması' oldu