THY uçaklarında ücretsiz internet!

THY uçaklarında ücretsiz internet!
THY, uçaklarında internet hizmeti vermeye başladı.

Türk Hava Yolları, yolcuların uçuşu sırasında da dünya ile iletişimini kurmasını sağlayacak olan ve Panasonic Avionics Corporation tarafından geliştirilen Global  Communication Suite sistemi (GCS) ile, bu sisteme sahip uçaklarda sunduğu PLANET IFE platformu altında, yolculara kıtalararası uçuşlarda dünyada ilk olarak başlattığı canlı televizyon hizmetine yüksek hızlı kablosuz-wifi interneti de ekledi.

Bir süre için ücretsiz olarak kullanıma sunulacak hizmet ile, yolcular dizüstü ve tablet bilgisayarları ile Iphone, Ipad, Blackberry gibi kablosuz ağ bağlantısı özelliğine sahip cihazlarla kesintisiz olarak yüksek hızda internete erişebilecek.

Kullanımı kolay bu sistemi ücretli sunulmaya başlandıktan sonra da tüm yolcular, kredi kartlarını kullanarak uçuş sırasında alacakları kullanıcı adı ve şifreleriyle yararlanabilecekler.

Türk Hava Yolları, 23 Eylül 2011 tarihinde Boeing’den teslim aldığı B777-300ER uçağı ile aktif ettiği canlı televizyon ile kıtalararası uçuşlarda bu hizmeti sağlayan dünyada ilk havayolu olmuştu.

PLANET GCS sistemi, halihazırda bir adet B777-300ER uçağında aktif olup bu sistemin Türk Hava Yolları filosunda yer alan diğer 11 adet Boeing 777-300ER ve 10 adet Airbus A330-300 uçaklarında da en kısa sürede yer alması planlanıyor.