THY'nin Rizeli Genel Müdürü Ekşi'den Rize Havalimanı Sorusu

THY'nin Rizeli Genel Müdürü Ekşi'den Rize Havalimanı Sorusu
Türk Hava Yolları (THY)’nin Rizeli Genel Müdürü Bilal Ekşi, Mayıs ayında açılışı yapılacak Rize Artvin Havalimanı hakkında sorulu bir paylaşımda bulundu.

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, memleketi Rize’nin Pazar ilçesinde yapılan ve 14 Mayıs 2022 tarihinde hemşehrisi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılacak olan Rize Artvin Havalimanı ile ilgili sorulu bir paylaşım yaptı.

Genel Müdür Ekşi, sırasıyla İstanbul, Sabiha Gökçen ve Trabzon Havalimanlarını sıralayarak Rize Havalimanı'nın kısaltılmış isminin ne olacağını sordu.

Ekşi, paylaşımında, "Bu soruyu kim bilir? İstanbul Havalimanı: IST, Sabiha Gökçen Havalimanı: SAW, Trabzon Havalimanı:TZX ise, Rize Havalimanı: ? Ne olur?" ifadelerine yer verdi.

turk-hava-yollari-thynin-rizeli-genel-muduru-bilal-eksi-acilisi-yapilacak-rize-artvin-havalimani-hakkinda-sorulu-bir-paylasim-yapti.jpg

Öte yandan Mart ayı içerisinde Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, genel merkezde düzenlenen 153. AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda "Şimdi buradan sesleniyorum, ey ana muhalefet bak Ordu-Giresun'da denizin üzerinde bir havalimanı yaptık, haberiniz var mı? Şimdi Rize-Artvin, orada da havalimanımız bitiyor, inşallah önümüzdeki ay onun da açılışını yapacağız, haberiniz var mı?" şeklindeki açıklamasının ardından Rize-Artvin Havalimanı, Türk Hava Yollarının (THY) internet sitesinde İATA kodunu alarak yer almış ve Rize Artvin Havalimanı (RZV) olarak ifade edilmişti.

İLGİLİ HABERİMİZ

Rize Artvin Havalimanı İATA Kodunu Alarak THY Uçuş Listesinde Yerini Aldı