Ticaret Odasından Kredi

Ticaret Odasından Kredi
Türk Ekonomi Bankası (TEB) ile Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) arasında, oda üyelerine uygun koşullarda kredi kullandırılmasına yönelik protokol imzalandı.

Rize TSO'da düzenlenen törenle, oda üyelerinin normal şartlara göre daha düşük faiz oranı ile kredi kullanmalarına imkan sağlayacak protokol, TEB Karadeniz Bölge Müdürlüğü yöneticisi Ethem Kemal Gülenler ile Rize TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ofluoğlu arasında imzalandı.

Gülenler, imzalanan protokol ile yeni iş kurmak veya işini büyütmek isteyen oda üyelerine kredi kullanma imkanı sağlandığını ifade ederek, ''Sivil toplum örgütleri ile işbirliği bizim için her zaman çok önemli. Türk ekonomisinin önemli bir kısmını küçük işletmeler oluşturuyor. TEB olarak bu alandaki işletmelere destek vermeye çalışıyoruz. Rize TSO ile yaptığımız anlaşmanın Rize ekonomisine destek olacağını düşünüyoruz'' dedi.

Ofluoğlu ise TEB ile yaptıkları protokol ile üyelerine sağlanan imkanın iyi bir fırsat olduğunu belirterek, ''Esnafımızın zor durumda olduğu dönemde açılan bu kredinin fayda sağlayacağına inanıyorum. TEB'in desteği ile esnafımız işlerini rahatlatabilecek'' diye konuştu.

Üyelerine kredi kullanırken hesaplarını iyi yapmaları gerektiğini vurgulayan Ofluoğlu, ''Her şeye rağmen esnafımız hesabını iyi yaparak kredi kullanmalı. Yanlış hesap bütün düzeni alt üst edebilir. Hesabı iyi yapılmadan, sağlayacağı fayda düşünülmeden alınan, geri ödeme çizelgesi hazırlanmayan kredi esnafımızı zor durumda bırakabilir'' dedi.