'Tırnakçılık' Yaparak Marketi Dolandırdılar, Rize Polisinden Kaçamadılar

'Tırnakçılık' Yaparak Marketi Dolandırdılar, Rize Polisinden Kaçamadılar
Rize’de bir markete alışveriş yapmak üzere gelen İran uyruklu biri bayan 2 kişi tırnakçılık yöntemiyle marketçiyi 4 Bin TL dolandırdı.

Rize’de bir marketten "Tırnakcılık" tabir edilen şekilde 4 Bin TL’yi alıp kayıplara karışan İran uyruklu biri bayan 2 kişi, Rize İl Emniyet Müdürlüğü’nün çalışmaları sonrasında kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı.

Rize Merkeze bağlı Gündoğdu Bozukkale Mahallesinde Pazar akşamı bir markete alışveriş yapmak üzere gelen İran uyruklu S.M. ve H.T., market sahibine “200 TL Türk Parası hiç görmedik. Bize gösterir misiniz?” diyerek marketçiden deste halinde 200 TL göstermesini istedi. Market sahibi de deste halinde kasadan çıkardığı 200 TL.’leri zanlılara gösterdi. Bu sırada S.M. oyalama ile marketçinin dikkatini dağıtarak H.T.’nin 20 adet 200 Tl.'yi "Tırnakcılık" tabir edilen şekilde almasını sağladı.

Şahısların marketten ayrılmasının ardından 4 Bin Tl.’nin eksik olduğunu fark eden market sahibi, durumu polise bildirdi. Rize İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerin yaptığı incelemeler sonrası şahısların kiraladıkları 34 plakalı bir araçla Rize’den ayrılarak Erzurum’a gittikleri tespit edildi.

Erzurum Emniyet Müdürlüğü ile yapılan çalışmalar sonrası zanlılar yakalanarak Rize’ye getirildi. Gözaltına alınan 2 zanlı ifadelerinin alınmasının ardından bugün adli mercilere sevk edilecek.

İLGİLİ HABERİMİZ

Rize Polisinden Kaçamayan Tırnakçılar Cezaevini Boyladı