Topraktan Geldiler Toprağa Gitmeden Toprakla Buluştular

Topraktan Geldiler Toprağa Gitmeden Toprakla Buluştular
Hz. Mevlana’nın ''Topraktan geldik toprağa gideceğiz.. Mühim olan; çamurlaşmamak.” sözü Rize’de minik çocukların toprakla buluşmasına sahne oldu!

11-17 Haziran 'Toprak Haftası' dolayısıyla Rize İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Minik Eller Toprakla Buluşuyor” etkinliğinde Merkez Gülbahar Hatun Anaokulu 3-4-5 yaş öğrencileri, toprakla buluştu. Yaşamın kaynağı olan toprağın önemini vurgulamak ve kamuoyunda farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen etkinlikte  minik öğrenciler, 320 adet kamkat fidanı dikerek fidanlara isimler verdi.

rizede-minik-eller-toprakla-bulustu-(4).20140612220746.jpg

Rize İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Şafak Bulut etkinlikle ilgili bilgilendirmede bulunarak, “Toprak, hava ve su gibi, canlıların yaşaması için vazgeçilmez bir unsurdur. Toprak milyonlarca yılda oluşmakta ve insan ömrüyle kıyaslandığında muazzam bir süreci işaret etmektedir. Yaşamın kaynağı olan toprağın önemini vurgulamak ve kamuoyunda farkındalık oluşturmak amacıyla her yıl Toprak Haftası etkinlikleri düzenlenmektedir.” dedi.

rizede-minik-eller-toprakla-bulustu-(6).20140612220801.jpg

1945 yılında yayınlanan 4760 sayılı Toprak bayramı kanununa göre her yıl 11 Haziran'ı takip eden ilk Pazar gününün 'Toprak Bayramı' olarak kutlandığını kaydeden Bulut, “Bu kapsamda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca her yıl 11-17 Haziran tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle 'Toprak Haftası' kutlanmaktadır. Kurumumuzda yürütülmekte olan tarımsal nüfus gençleşiyor projesinin ardından, minik tarımcılar da yetiştirmeyi amaçladığından "Minik Eller Toprakla Buluşuyor" başlıklı Proje gerçekleştirildi.  Projenin amacı toprakla buluşamamış, beton bloklar arasında yetişmekte olan geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızı toprakla buluşturmaktır. Bu çerçevede "Minik Eller Toprakla Buluşuyor"  adı altındaki  projeyi uygulanmıştır.  Proje kapsamında İlimiz Merkez Gülbahar Hatun Anaokulu 3-4-5 yaş öğrencilerine 320 adet kamkat fidanı dağıtılmıştır. Dağıtımı yapılan fidanlara minikler tarafından isim verildi ve nasıl bakacakları ile ilgili bilgilendirmeler yapılmıştır.” şeklinde konuştu.

rizede-minik-eller-toprakla-bulustu-(5).jpg

rizede-minik-eller-toprakla-bulustu-(2).jpg

rizede-minik-eller-toprakla-bulustu-(1).20140612220709.jpg

rizede-minik-eller-toprakla-bulustu-(3).20140612220814.jpg