Trakya’da Oynanan Oyun Rize’de Oynanıyor

Trakya’da Oynanan Oyun Rize’de Oynanıyor
Saadet Partisi Rize Merkez İlçe 4. Olağan Kongresi'nde İbrahim Tezel güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi. Kongrede konuşan İl Başkanı Cemil Çolak...

Saadet Partisi Rize Merkez İlçe 4. Olağan Kongresi'nde İbrahim Tezel güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi. Kongrede konuşan İl Başkanı Cemil Çolak, Rize'de oynanan korkunç oyuna! dikkat çekerek emperyalist güçlerin Rize'de arazileri ele geçireceklerini iddia etti.

Saadet Partisi Rize Merkez İlçe 4. Olağan Kongresi İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde coşkulu bir atmosferde gerçekleşti.  Kongreye Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez, Avusturya İslam Federasyonu Başkanı Muhammet Turhan,  GİK Üyesi Hasan Uzun, İl Başkanı Cemil Çolak, Kendirli Belediye Başkanı Salih Uzun, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Ali Avcılar, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Ali İhsan Yazıcı, Artvin İl Başkanı Gültekin Soydan ve çok sayıda davetli katıldı.

1vv.jpg

Daha Başlangıçta Bütçede 33 Milyar TL Açık Var

Kongrede Konuşan Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez “Milli Görüş kadrolarının  iş başında bulunmadığı her dönem  telafisi mümkün olmayan tahribatların olduğu dönemler olarak karşımıza çıkmaktadır” diyerek sözlerine şöyle devam etti, “Seçimlere 110 gün gibi bir zaman kalmıştır. Her seçim önemlidir ama bu seçim diğer bütün seçimlerden daha önemlidir. Çünkü Milli Görüş kadrolarınıniş başında bulunmadığı her dönem telafisi mümkün olmayan tahribatların olduğu dönemler olarak karşımıza çıkmaktadır. Onun için diyoruz ki toprak kayıyor Saadet Partisi’nin iktidarında zaruret var. Bülent Ecevit hükümeti bıraktığında Türkiye’nin borcu  217 milyar dolardı bu gün ise 517 milyar dolara ulaşmıştır. IMF’ye borcumuz Türkiye’nin toplam borcunda devede kulak mesabesindedir.  517 milyar dolarda 5 milyar dolar. Ama Türkiye’nin borcu başka uluslararası  kuruluşlara, başka rant kuruluşlarına başka Siyonist kuruluşlara devam etmektedir. Bu senenin bütçesini  hükümet 312 milyar TL olarak açıkladı. Bu 312 milyar TL bütçe giderleri karşısında 279 milyar TL’lik bir gelir planlamışlardı. Ama daha başlangıçta bütçe 33 milyar TL açık vermektedir.”

10 Yılda Yapılan Özelleştirmelerden Elde Edilen Paranın Tümü Bu Yıl Borç Faizi Olarak Ödenecek

hasan-bitmez.jpg

Konuşmasında 10 yılda yapılan özelleştirmelerden elde edilen gelirin tümünün 2011 yılında faize verileceğini ifade eden Bitmez, “Daha önemlisi bu bütçenin içerisinde 47 milyar TL faiz ödemesi olarak ayrılmıştır. Özal ile başlayan bir özelleştirme süreci var. 1985 yılından itibaren yapılan bütün  özelleştirmelerden elde edilen rakam 41 milyar dolardır. Bu 41 milyar doların 32 milyar doları AKP Hükümetinin zamanında yani 2002 yılından bu yana yapılan özelleştirmelerden elde edilen meblağdır.  32 milyar doların Türk Lirası karşılığı 48 milyar Tl’dir. Ne demektir bu 10 yıllık AKP iktidarı döneminde özelleştirmelerle elde edilen 48 milyar TL’nin tamamı bu yıl faiz ödemesi olarak rantiyeye aktarılacaktır. Bu milletin alın teri rantiyeye aktarılıyor” dedi.

Bitmez: Biz Faizsiz Ekonomiyi Savunuyoruz, Onlar Faizi Dünya Gerçeği Olarak Kabul Ediyor, Aramızdaki Fark Bu

Saadet Partisinin faizsin ekonomiyi savunduğunu ancak Başbakanın faizi bir dünya gerçeği olarak gördüğünü belirten Hasan Bitmez, “Saadet Partisi ile diğerlerin arasındaki en temel farklardan birisi biz faizsiz ekonomiyi savunuyoruz, faizin bir bela olduğunu düşünüyoruz. Ama Başbakan faizi bir dünya gerçeği olarak görüyor ve kabul ediyor. Tabiri caizse faiz karşılığında ülkemizin değerleri satılıyor. AKP ile CHP arasında hiçbir fark yoktur. Siz Kılıçdaroğlu’ndan ben IMF’ci değil, AB’ci değilim diye bir söz duydunuz mu? Bu sene stand-by anlaşmasının yapılmadığına bakmayın. G-20 Zirvesinde Başbakan programı aynen uygulayacağız dedi sonrada IMF Başkanı her ne kadar anlaşma imzalamasak da Türkiye’de ki  ekonomik program bizim öngörümüzden daha iyi tatbik edilmektedir demiştir” ifadelerini kullandı.

Irak’ta Yaşananlara Başbakanında, Kılıçdaroğlu’nun da Sesi Çıkmadı

1b.20110221164932..jpg

Irak’ta bayanların ırzına geçilirken ne Kılıçdaroğlu’ndan  nede başbakandan ses çıkmadığını ifade eden Bitmez, “Sayın Başbakan grup toplantısında çıktı Ortadoğu da ki olanlara seyirci kalmayız dedi. Sonra Kılçdaroğlu çıktı Irakta Müslüman hanımlara tecavüz edilirken neredeydin diye sordu. Şimdi biz önce Kılıçdaroğlu’na soruyoruz sen neredeydin?  Irak’ta o zulümler yaşanırken senden de bir ses çıkmadı. Saadet Partisi o zaman “Zulme Hayır” mitingleri yaptı 9 büyük şehirde. Kılıçdaroğlu’nun  başbakan neredeydi sorusunun cevabı herhalde cesur Amerikan askerlerine dua etmekle meşguldü olması gerek” şeklinde devam etti.

Turhan: Bedenimiz, Cismimiz Avrupa’da Ama ruhumuz ve Duamız Sizinle

Kongreye misafir olarak katılan Avusturya İslam Federasyonu  Başkanı Muhammet Turhan da bir konuşma yaptı. Konuşmasına, “Biz Avrupa’dayız,  bedenimiz, cismimiz orada fakat ruhumuz ve dualarımız sizinle” sözleriyle başlayan Turhan, “Biz Avrupa’dayız,  bedenimiz, cismimiz orada fakat ruhumuz ve dualarımız sizinle buradadır.  Çünkü siz sadece Rizelilerin sadece Türkiye’dekilerin, sadece İslam aleminin değil bütün dünya insanlığının kurtuluş can simidisiniz. Bu misyonu size siz yüklemediniz, tarihten gelen bir misyonunuz var.  Bu sebepten dolayıdır ki bütün dünyanın gözü sizde. Siz sayısal olarak değerlendiremezsiniz. Kara taşlardan milyarlarca var ama onların içerisinde yakut taşları var. Hiçbir kara taşı büfesine müzesine kaldıranı gördünüz mü?  ama elmaslar, yakutlar, inciler evlerde evler de büfelere saraylarda müzelere konulur. İşte sizler bütün dünya insanlığı içerisinde özellikle Türkiye’de kara taşların içerisinde yakut taşlarısınız. Siz Milli Görüşçüler olarak Türkiye’nin  yarım asırlık geçmişinde Anadolu’nun her karışında nakşı olan, eseri olan bir topluluksunuz. Bügün eğer Müslümanlar başı dik bu toplumda gezebiliyorlarsa, bu gün eğer  İmam Hatip Liselerinden  milyonlarca insan mezun olmuş kimisi kaymakam, kimisi vali, kimisi parlamenter, kimisi bakan, kimisi başbakan olarak görev  yapıyorsa bunların hepsinde sizin özel hukukunuz var, bunların mimarı sizlersiniz” dedi.

Milli Görüş İslam Alemindeki İslami Hareketlere Örnek Oldu

muhammet-turhan.jpg

Turhan, Milli Görüşün İslam ülkelerinde ki diğer islami hareketlere örnek teşkil ettiğini belirterek, “Bundan yirmi yıl evvel Almanca olarak telif edilmiş bir kitap Türkiye’yi tahlil ediyor.  Kitapta diyor ki “ Osmanlı ruhu emperyalistler tarafından bitirilmek isteniyor. Ancak buna rağmen Türkiye’de hala Osmanlı ruhu ölmedi.  Peki bu ruhu kim temsil ediyor?  Osmanlı ruhunu temsil eden ve yeniden canlandırmak isteyen Milli Görüş’tür”. Ayrıca Milli Görüş  yaptığı hizmetlerle Müslümanlara örnek oldu. Daha evvel onlara sorulduğunda bir gelelim iktidara o zaman yapacağız diyorlardı. Çünkü bir plan ve programları yoktur. Şimdi ise Mısır’da ki  İhvanıMüslimin’e sorduğunuzda denk bütçe yapacağım diyor, Refah Partisi ne yaptıysa onu yapacağım diyor” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet İnkılapları Dünyanın Desteği ile, Erbakan İnkılapları Bütün Dünyaya Rağmen Yapılmıştır

Sözlerimi MİT eski müsteşarının vurgularıyla  bitirmek istiyorum diyen Muhammet Turhan, “ MİT Eski Müsteşarı  diyor ki, Cumhuriyet tarihinde iki önemli inkılap olmuştur. Birinci inkılap cumhuriyet inkılaplarıdır, bütün dünya arkamıza alınarak yapılmıştır. İkinci inkılap Erbakan inkılaplarıdır, bütün dünya karşısına dikildiği halde bu inkılaplar yapılmıştır ve artık Erbakan inkılaplarını bu ülkeden sökmek mümkün değildir”  ifadeleriyle sözlerini bitirdi.

Çolak: Bizler Davasına ve Liderine Sevdalı İnsanlarız

Kongrede katılımcılara hitap eden İl Başkanı Cemil Çolak sözlerine “ Bizler sevdalı insanlarız. Bizler davasına sevdalı insanların, bizler liderine gönülden bağlı aşık insanlarız” ifadeleri ile başlayarak, “Bizler sevdalı insanlarız. Bizler davasına sevdalı insanların, bizler liderine gönülden bağlı aşık insanlarız.  Mevlana’nın söylediği gibi “dinim aşktır benim, ama Tebrizli Şemsi gördüm göreli”, biz bu davaya aşık olmuşuz ama Erbakan hocamızı gördükten sonra. Çünkü o bizi hiç yanıltmadı, utandırmadı her zaman gözü yaşlı bu ümmete acıdı, dua etti ve gayret etti” dedi.

Trakya’da Oynanan Oyunun Aynısı Rize’de Oynanıyor, Topraklarımızı Elimizden Almak İstiyorlar

1.20110221164026..jpg

Trakya’da oynanan oyunun aynının Rize’de oynandığını, bankaların çay cüzdanı karşılığında kredi verdiğini ve bunun büyük bir oyun olduğunu ifade eden Çolak, “Ekonomik yıkım, dış politika faciası ve manevi tahribatla geçen on yılımız var.  Bakınız Rize’de ne kadar mevcut banka varsa ikinci şubelerini açıyorlar. Neden açıyorlar? Çünkü halkımız faize teşvik ediliyor. Şunu açıkça söylüyorum ve bunun takipçisi olacağız, Trakya  bölgesindeki fakir, ihtiyaçlı halkımızı bankalar borçlandırdı.  Bankalar orda ki halkımıza dedi ki ver bir dönüm arazi sana kredi vereyim, ver iki dönüm arazi sana başka bir kredi daha vereyim. Bu şekilde halk arazilerini kredi karşılığında bankalara ipotek yaptı. Şuanda o bölgede araziler yabancı bankaların eline geçmiş durumdadır. Şimdi Rize’de ki bankalarda bir afiş gözlerimize çarpıyor, afişte yazıyor ki “getir çay cüzdanını sana kredi vereyim”.  Şuanda Rize’de oynanmak istenen oyun Trakya’da oynanan oyunun aynısıdır. Bu söylediğimiz çok önemli bir husustur, halkımızı uyanık olmaya çağırıyoruz. Bizde bunu her fırsatta ifade edeceğiz ve takipçisi olacağız. Bu yöntemle yabancı bankalar dolayısıyla emperyalistler Rize’nin arazilerine el koyacaktır”  şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra seçime geçilen kongrede İbrahim Tezel tekrar Merkez İlçe Başkanlığına seçildi.