TÜBİTAK Yarışmasında Şahikalı Öğrenciler, 2 Proje ile Ankara Yolcusu

TÜBİTAK Yarışmasında Şahikalı Öğrenciler, 2 Proje ile Ankara Yolcusu
TÜBİTAK'ın orta öğretim öğrencilerine yönelik yaptığı 44. proje yarışmasında Rize Şahika Liseleri 2 Birincilik, 2 Üçüncülük Ödülü kazandı.

TÜBİTAK'ın orta öğretim öğrencilerine yönelik yaptığı 44. proje yarışmasına toplam 21 proje ile katılan Rize Özel Kopuzlar Şahika Lisesi ve Şahika Fen Lisesi öğrencileri, 2 proje ile Ankara'da yapılacak finale katılma hakkı elde etti.

Yarışmayı değerlendiren Okul Müdürü İlhami Dülgeroğlu, "Öğrencilerimizin proje çalışmaları ileri ki eğitim hayatlarında araştırmacılık ruhlarının gelişmesine katkı sağlayacak. Yarışmada emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dilerim." dedi.

Erzurum bölgesinde yapılan elemeye, Ardahan, Artvin, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Igdır, Kars, Rize ve Trabzon illerindeki okullar iştirak etti. Bilgisayar, biyoloji, coğrafya, temel fizik, uygulamalı fizik, kimya, matematik, psikoloji, sosyoloji ve tarih olmak üzere 10 dalda projelerin sunulduğu yarışmaya 10 ilden bin 61 başvuru yapıldı. İlk değerlendirme sonucunda 112 proje bölge sergisine çağrılırken, 25 proje de TÜBİTAK'ın Ankara'da yapacağı finale katılma hakkı kazandı. Özel Kopuzlar Şahika Lisesi ve Şahika Fen Lisesi, biyoloji alanında danışman öğretmen Sedi Karadaş'ın öğrencileri Hande Yeni ve Serra Semiz, "Doğal Antimikrobiyal Maddeler İçeren Çevre Dostu Yenilebilir Protein Film", uygulamalı fizik projesi alanında ise danışman öğretmen Said Özdemir'in öğrencileri Şenol Kayacı ve Fikri Tarık Arıcı, "Bacada Bitmesin Yolculuğum" projesiyle birinci oldu. Birinci olan projeler Ankara'da bölgeyi temsil edecek. Ayrıca Şahika Eğitim Kurumları'nın 2 projesi de 3.'lük ödülüne layık görüldü.

rize-sahika-liselerinden-2-birincilik,-2-ucunculuk-odulu-1.jpg