TÜMSİAD Rize’den Meslek Lisesi Öğrencilerine Burs ve İş Garantisi

TÜMSİAD Rize’den Meslek Lisesi Öğrencilerine Burs ve İş Garantisi
TÜMSİAD Rize Şubesi, meslek liselerine olan ilgiyi artırmak ve sektöre eleman yetiştirilmesini teşvik amacıyla meslek lisesi öğrencilerine burs ve iş garantisi sunmaya başladı.

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD), Rize Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içerisine girerek, kentteki meslek liselerine olan ilgiyi artırmak ve iş hayatına ara eleman yetiştirilmesine katkıda bulunmak için çalışma başlattı. Başlatılan çalışma ile TÜMSİAD Rize Şubesi tarafından meslek lisesi öğrencilerine burs ve iş garantisi verilecek.

TÜMSİAD Rize Şube Başkanı Abdulbaki Fil ve yönetim kurulu üyeleri, program nezdinde TÜMSİAD Rize Şubesinde İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Kemal Karaca ve meslek lisesi okul müdürlerini kahvaltılı toplantıda konuk etti.

tumsiad-rize’den-meslek-lisesi-ogrencilerine-burs-ve-is-garantisi-(2).jpg

Fil, yaptığı açıklamada, meslek liselerine katkı sağlayabilecek konuların görüşülmesi amacıyla Hayat Boyu Öğrenmeden Sorumlu İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Kemal Karaca ve Rize ilinde bulunan Meslek liseleri müdürleriyle 3. Kez bir araya geldiklerini ifade ederek, “Mesleki lisesi öğrencilerini iş edindirme, burs verme, sanat ruhlu insanları tespit etme ve Ahilik ruhu ve bilinciyle donatmak için hem öğrencilerimizle hemde öğretmenleri ile yaptığımız çalışmalar devam etmektedir. TÜMSİAD Rize Şubesi olarak bursları meslek lisesi öğrencilerine verme kararımızı uygulamaya koyduk. Ayrıca TÜMSİAD üye işyerlerimizde meslek lisesi öğrencilerini iş sahibi edindirme çalıştırma ve burs verme konusunda desteklerimizi hem fiili olarak hem de yazılı olarak kayıt altına aldık. Çok güzel bir program oldu emeği geçenlere ve bu programda 10 öğrencimize burs ve işyerinde 6 tane meslek lisesi öğrencisini çalıştırma protokolü yapan üye firmalarımız ile programa katılan şube müdürümüzle meslek lisesi okul müdürü ve öğretmenleriyle TÜMSİAD yönetim kurulumuza teşekkür ediyorum” dedi.

tumsiad-rize’den-meslek-lisesi-ogrencilerine-burs-ve-is-garantisi-(4).jpgtumsiad-rize’den-meslek-lisesi-ogrencilerine-burs-ve-is-garantisi-(3).jpgtumsiad-rize’den-meslek-lisesi-ogrencilerine-burs-ve-is-garantisi-(1).jpg