Tunca ilk kez Büyükelçi ağırladı

Tunca ilk kez Büyükelçi ağırladı
Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eckart Cuntz, Rize'nin Ardeşen ilçesine bağlı Tunca belde belediyesini ziyaret etti.

Ankara'da mimarlık yapan Cem Kazmaz'ın davetlisi olarak Çayeli ilçesine gelen Cuntz, Ardeşen ilçesine bağlı Tunca Belde Belediye Başkanı Ahmet Topal'ı makamında ziyaret ederek kendisiyle bir süre sohbet etti.

Topal, beldelerine gelen ilk büyükelçi olan Cuntz'un kendilerini onurlandırdığını ve ziyaretten memnun kaldıklarını söyledi.

Türkiye'nin AB üyeliği konusunda Almanya'dan destek beklediklerini ifade eden Topal, ''Türkiye'nin AB üyeliği konusunda Fransa gibi düşünmediğiniz için memnunuz. Üyelik için bize destek vereceğinizi umuyorum'' dedi.

Büyükelçi Cuntz da Almanya'da yaşayan Türklerin çokluğunun Türkiye ile aralarındaki iyi ilişkilerin bir göstergesi olduğunu ifade ederek, AB üyeliği için Türkiye'ye destek verdiklerini söyledi.

Doğayı sevdiğini, bu nedenle bölgeyi çok beğendiğini dile getiren Cuntz, bu güzel doğanın korunmasının önemli olduğunu vurguladı.

Daha sonra Başkan Topal, Cuntz'a evinde yöresel yemeklerden ikram etti. Cuntz, ardından Tunca Merkez Camisi'ni gezdi. Topal ve Cuntz, birbirlerine çeşitli hediyeler verdi.

Cuntz, Çamlıhemşin ilçesine bağlı ünlü turizm yöresi Ayder Yaylası'nı da gezdi.

Doğu Karadeniz Doğa Sporları Kulübü (DOKADAK) yetkililerinin, Temmuz ayında yapılacak rafting şenliğine davet ettiği Cuntz, kano sporu yaptığını, şenliğe gelerek kano yarışına katılabileceğini kaydetti.