Turgut Kıran ve Eşi Günay Kıran RTEÜ'de Anıldı

Turgut Kıran ve Eşi Günay Kıran RTEÜ'de Anıldı
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Turgut Kıran Denizcilik Fakültesinde merhum Turgut Kıran ve eşi Günay Kıran anıldı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Turgut Kıran Denizcilik Fakültesinin kurulmasına vesile olan ve teknik ihtiyaçlarını karşılayan merhum Turgut Kıran ve eşi Günay Kıran'ı anma programı yapıldı.

Turgut Kıran’ın vefat yıl dönümü dolayısıyla Turgut Kıran Denizcilik Fakültesinde gerçekleştirilen programda, ilk olarak Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından, Turgut Kıran’ın torunu Zehra Kıran, Rektör Prof. Dr. Yusuf Yılmaz ve Rize Valisi İhsan Selim Baydaş bir konuşma gerçekleştirdi.

Zehra Kıran konuşmasında, Turgut Kıran ve Günay Kıran’ı rahmetle anarak, “Onun bize kattığı en değerli miras bizlere ve siz sevgili öğrencilere bıraktığı hedeflerdir. Bizlere düşen görev onun bu değerli hayat görüşünü, ülkesine ve insanlara faydalı olma aşkını gelecek nesillere taşımamız olacaktır.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Yusuf Yılmaz konuşmasına, Turgut Kıran ve eşi Günay Kıran’a rahmet dileyerek başladı.

Turgut Kıran ve eşi Günay Kıran’ın bağışlarıyla yaptırılan Turgut Kıran Denizcilik Fakültesinin tarihçesi ile mevcut durumu hakkında kısaca bilgi veren Rektör Prof. Dr. Yılmaz konuşmasını, “Fakültemizin her türlü ihtiyacında maddi ve manevi desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Kıran Holding Yönetimine ve değerli Kıran ailesine fakültemiz ve üniversitemiz adına teşekkür ederim.” diyerek tamamladı.

Turgut Kıran ve eşi Günay Kıran’ı rahmetle yad ederek konuşmasına başlayan Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Turgut Kıran’ın genç yaşından itibaren imza attığı başarılara dikkat çekerek, öğrencilerin Turgut Kıran’ın hayatını, çabasını örnek alarak eğitim öğretime devam etmeleri temennisinde bulundu.

Programa, Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Rektör Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, Derepazarı Kaymakamı Samet Yükselecek, Derepazarı Belediye Başkanı Selim Metin, Turgut Kıran’ın oğlu Barbaros Kıran ve torunu Zehra Kıran, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Program, Turgut Kıran ve eşi Günay Kıran'ın ruhuna dua edilmesinin ardından sona erdi.

turgut-kiranin-vefat-yil-donumu-dolayisiyla-turgut-kiran-denizcilik-fakultemizde-gerceklestirilen-programda-ilk-olarak-kuran-i-kerim-tilaveti-yapildi.jpg

Kaynak:ELİF BEYHAN AKGÜN

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum