Türk Kadını Sevginin Kaynağıdır

Türk Kadını Sevginin Kaynağıdır
Ak Parti Rize Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Reşat Kasap, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda Peygamberimizin kadınlara gösterdiği davranışın örnek alınması gerektiğini kaydetti.

Ak Parti Rize Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Reşat Kasap, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü yayımladığı mesajla kutlarken, müminler için en güzel örneğin Sevgili Peygamberimiz olduğunu kaydetti.

Kasap, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajında, Peygamberimizin hanımlara karşı daima sevgi, saygı, hoşgörü ve anlayış gösterdiğini ifade ederek, “Bırakın dövmeyi; hanımlara karşı hiçbir zaman kaba davranmamış; hep güler yüzlü olmuştur. Dolayısıyla Peygamberimizin hanımlara karşı gösterdiği bu tavır, hepimiz için örnek olmalıdır. Yaşamın her alanında varlıklarıyla bizleri onurlandıran, değerlerimizin yaşatılmasında sergiledikleri özveri ve dayanışmayla her türlü takdire şayan olan kadınlarımız, geleceğe güvenle bakmamızın ilk şartıdır. “ dedi.

resat-kasap-kadinlar-gunu-mesaji-1.jpg

Kasap, mesajının devamında şunları kaydetti: Aile kurumunun temel taşı, değerlerimizin temsilcisi, taşıyıcısı ve koruyucu, şefkatin, fedakarlığın ve özverinin sembolü olan kadınların hayatın bütün alanlarına ektin bir şekilde katılmalarına imkan sağlayacak şartları hazırlamak kadın erkek herkesin ortak sorumluluğudur.

Kadınlarımız; Analarımız, bacılarımız, hayatımızın yarısı hatta çok daha fazla değerlerimizi ifade eden bir varlıktır. Ülkemizin gelişmesinde ve çağdaşlaşmasında büyük emekleri bulunan kadınlarımız, toplumsal ve ekonomik yaşamdaki gelişmelerin en temel öğesidir. Türk kadını, toplumumuzun yapısını güçlendirip, şekillendirerek, aile birliğinin en önemli unsuru olarak daima özverinin, sevginin kaynağı olmuştur.

Doğumdan ölüme kadar her hayatın her anında varlıklarını hissettiğimiz, bizi biz yapan değerli kadınlarımızın bu özel gününü yürekten kutlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde, saygıdeğer kadınlarımıza sağlık ve mutluluk dolu bir gelecek dilerim.

resat-kasap-kadinlar-gunu-mesaji-2.jpg