Türk Telekom Genel Müdürü Rize'de

Türk Telekom Genel Müdürü Rize'de
Türk Telekom Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, Rize'de görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Rize'ye gelen Türk Telekom Genel Müdürü Tahsin Yılmaz beraberinde Türk Telekom Kuzey 2 Bölge Müdürü İsa Ömür ve Türk Telekom Rize İl Müdürü Rüstem Koçal ile birlikte Yakamoz Restaurant'ta düzenlediği basın toplantısında, küçük ya da büyük ölçekli ayırt etmeden tüm işletmelerin ihtiyaçlarına uygun yenilikçi iletişim çözümlerini hayata geçirdiklerini söyledi.

Yılmaz, Yakamoz Restaurantta düzenlediği toplantıda, Türk Telekom'un, 30 Eylül 2012 itibarıyla 14,5 milyon sabit hat, 7 milyon ADSL, 13,2 milyon GSM abonesi bulunduğunu, 81 ilde 24 binden fazla çalışanıyla müşterilerine hizmet verdiklerini belirtti.

TÜRK TELEKOM'UN DOKUZ AYDAKİ YATIRIM MİKTARI 2 MİLYARA YAKLAŞTI

Türkiye'de 163 bin kilometrelik fiber altyapı bulunduğunu ifade eden Yılmaz, ''Tüm ülkeyi kapsayan modern şebekesiyle Türkiye genelinde bireysel ve kurumsal müşterilerimize geniş bir hizmet yelpazesi sunuyoruz. Türkiye'yi iletişim alanında en yeni teknolojilerle tanıştırma misyonuyla yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Son altı yılda 11 milyar lirayı aşkın konsolide yatırım yaptık. Yine konsolide olarak 2012 yılının ilk dokuz ayındaki yatırım miktarı 1,7 milyar liraya ulaştı'' dedi.

isa-omur-tahsin-yilmaz-rustem-kocal-rizede-basin-mensuplariyla-birarada.jpg

Sosyal proje çalışmaları kapsamında Türkiye'nin 81 ilini dolaşmaya başladıklarını, bunun ilk ayağını Rize'de gerçekleştirdiklerini kaydeden Yılmaz, şunları söyledi:  ''Rize'de de altyapı yatırımları, sosyal sorumluluk projeleri ve yarattığı istihdam ile değer yaratmak için çalışıyoruz. Kentte 72 bini aşkın Türk Telekom müşterisi sabit telefon hizmetinden faydalanıyor. Aynı zamanda fiber dönüşümü başlattık. Fiber dönüşümü ile Türkiye'nin teknoloji ve iletişim altyapısında yeni sayfalar açmayı ve dijital kentler oluşturmayı hedefliyoruz. Eski, yeni yerleşim bölgesi ayrımı yapmadan tüm Rize'nin altyapısını yeniliyoruz. Rize'deki fiber altyapı uzunluğu bin kilometreyi aşıyor. 31 bin 250 hane fiber kapsamına alınmış durumda. Türk Telekom, Rize'deki 33 bin 450 geniş bant kullanıcısına en uygun fiyatlarla en iyi ürünleri sunarak internetin eşsiz dünyasının kapılarını aralıyor. Günümüzde en önemli bilgi kaynağı olan interneti daha hızlı, daha yüksek kapasitelerde Rizelilerin hizmetine sunma çalışmaları aralıksız sürüyor.''

RİZE 20 MİLYON AVRO PROJE HİBE BEDELİ KAZANDI

Yılmaz, Avrupa Birliği Proje Koordinasyon Birimi'nin Rize'de iki yıldır faaliyet gösterdiğini belirterek, ''Rize'ye faydalı olacak projelerin sayısını artırmayı ve Rize'ye daha fazla para kazandırılmasını sağlamayı amaçlayan AB birimi, kurulduğu günden itibaren Rize'ye 20 milyon avro proje hibe bedeli kazandırmış durumda. Rize'nin bu potansiyeli iyi değerlendireceğine inanıyoruz. Rize Ticaret ve Sanayi Odası'na kayıtlı 2 bin 200 işletme bulunuyor. Türk Telekom olarak küçük ya da büyük ölçekli ayırt etmeden, tüm işletmelerin ihtiyaçlarına uygun yenilikçi iletişim çözümlerini hayata geçiriyoruz'' diye konuştu.

AssisTT'in PERSONEL SAYISI 700'E ÇIKARILACAK

Sahip oldukları teknolojiden faydalanarak KOBİ'lerin ilk yatırım maliyetlerini en aza indiren birçok farklı çözüm sunduklarını dile getiren Yılmaz, ''Türkiye'nin 81 ilinde olduğu gibi Rize'de de istihdam sağlayarak, kalifiye elemanlara doğdukları, büyüdükleri şehirde çalışma imkanı yaratıyoruz. Rize'de aralarında mühendis, doktor, teknisyen, yönetici ve hemşirelerin de yer aldığı yaklaşık 150 Türk Telekom çalışanı bulunuyor. Çağrı merkezinde 350 çalışan Türk Telekom ve TTNET için hizmet veriyor. AssisTT'in büyüme planı kapsamında, 2013 yılı içerisinde Rize'de yaratılan istihdamın 700 kişiye çıkması hedefleniyor'' dedi.

KAÇAK İNTERNET KULLANIMI ÖNLEMEK İÇİN GİRİŞİM

Yılmaz, kaçak internet kullanım oranının Türkiye’de her geçen artığını da belirterek, “Ülkemizde 7 milyon internet kullanıcısı bulunuyor. Türkiye’de 250 binden fazla internet hattı kaçak yollarla paylaşımlı olarak kullanılıyor. Bir internet hattını en az 4 kişi kullanıyor. Bu da 1 milyondan fazla kaçak internet kullanıcısı olduğunu gösteriyor. Bu konuda sadece abonelik iptali yapabiliyoruz. Daha fazla müeyyide için Adalet Bakanlığı'na başvuruda bulunduk. Kaçak kullanım konusunda gereken işlemler yapılacaktır” dedi.

Yılmaz ayrıca, yerli hosting hizmeti için çalışmalara başladıklarını kaydetti.

BASIN MENSUPLARININ SORULARINA YILMAZ'DAN CEVAP

Rize’de basın mensupları ile bir araya gelen Türk Telekom Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, baın mensuplarının kendisine yönelttiği soruları da yanıtladı.

Yılmaz, 2015 yılına kadar iletişim hizmeti verdikleri tüm bakır hatların fiber olarak yenileneceğini de söyledi. Yılmaz, “İnternet ücretleri düşecek mi?” şeklindeki soru üzerine ise o yönde bir çalışmaları bulunmadığını belirterek, “Biz kesinlikle dünyanın en pahalı internetini vermiyoruz. Çok da dürüst olmamız lazım. Biz ucuz değiliz ama pahalı hiç değiliz. İnternet 256 KB ile başlamıştı. Biz ücreti hiç arttırmadan hızı 512’ye çıkarttık. Yine fiyatı hiç değiştirmeden hızı 1 MGB’ye çıkartmışız. En son yaptığımız yatırımlarla müşterilerimizi fiber internete taşıyoruz. ADSL ücreti değişmeden fiber ile hızı asgari 20 MGB’ye taşıyoruz. Bizim fiyat konusuna bakışımız yıllardır böyle. Dolayısı ile müşteriye verdiğimiz değeri böyle arttırıyoruz” diye konuştu.

RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ TÜRK TELEKOM İLETİŞİM FAKÜLTESİ KURULABİLİR Mİ?

Basın mensuplarına özel indirimler için çalışmaları bulunduğunu ifade eden Yılmaz, kendisine yöneltilen "Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi çatısı altında Türk Telekom İletişim Fakültesi adı altında fakülte kurulması yönünde bir düşünceniz var mı?" şeklindeki soruya ise "Bu konuda bir düşünce içerisine girebiliriz. Böyle bir düşüncede ve çalışmada olduğumuz taktirde bunu sizlerle paylaşacağız." dedi.