Türkçe'nin Çocukları Rize'den Geçti

Türkçe'nin Çocukları Rize'den Geçti
11.Türkçe Olimpiyatları için Rize'ye gelen 25 ülkeden 80 öğrenci Rize şehir merkezinde yürüyüş yaptı.

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından Uluslararası Dil ve Kültür Festivali kapsamında düzenlenen 11.Türkçe Olimpiyatları'nın Rize şehir etkinlikleri kapsamında misafir öğrenciler dün Rize şehir merkezinde yürüdü ardından Rize Valisi ile yemekte bir araya geldikten sonra ise akşam Rize etkinliklerini tamamlayan programda öğrenciler ülkelerindeki Türk okullarında yabancı dil olarak öğrendikleri Türkçemizle şarkı, türkü, şiir ve özel beceri alanlarında sergileyip halk oyunlarımızdan gösteriler sundu. Misafir öğrenciler etkinlikler kapsamında Trabzon’da bu akşam sunacakları program dolayısıyla sabah saatlerinde Rize’den ayrıldı.

turkce-olimpiyatina-katilacak-cocuklar-rizede-3.jpg

Dün sabah saatlerinde konakladıkları Dedeman Otel’de son hazırlıklarını yapan misafir öğrenciler burada halkın yoğun ilgisiyle karşılaştı. Vatandaşlarla bol bol hatıra fotoğrafı çektiren öğrenciler öğle saatlerinde ise otelden ayrılarak Rize Şehir merkezinde Cumhuriyet Meydanından başlayan yürüyüşle Atatürk Caddesinde yürüdü. Öğrenciler, Rize Ticaret ve Sanayi Odası yanından Cumhuriyet Caddesi’ne inerek yürüyüşlerine burada devam ettiler. Yürüyüşün ardından Yakamoz Restaurant’ta Rize Valisi Nurullah Çakır ile yemekte bir araya gelen öğrenciler deniz kenarında çektirdikleri hatıra fotoğrafı ile akşam düzenleyecekleri program dolayısıyla Rize Yeni Şehir Stadı’na geçti. Yemekte misafir öğrencilerle tek tek ve yakından ilgilenen Rize Valisi Nurullah Çakır, öğrencilere içerisinde çeşitli hediyeler bulunan hediye paketi verdi. 11.Türkçe Olimpiyatları'nın Rize şehir etkinlikleri dün akşam düzenlenen ve 15 bin kişinin takip ettiği ve büyük beğeni kazanan muhteşem programla sona erdi.

turkce-olimpiyatina-katilacak-cocuklar-rizede-2.jpg

Rize Şehir Etkinlikleri'ne Amerika Birleşik Devletleri, Arnavutluk, Azerbaycan, Bangladeş, Bosna Hersek, Endonezya, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Gürcistan, Irak, Kazakistan, Kenya, Kırgızistan, Kosova, Madagaskar, Makedonya, Malavi, Moğolistan, Moritanya, Rusya-Buryat, Somali, Tanzanya, Tataristan, Tayland, Tunus ve Yemen'deki Türk kolejlerinden öğrenciler katıldı.

turkce-olimpiyatina-katilacak-cocuklar-rizede-1.jpg

turkce-olimpiyatina-katilacak-cocuklar-rizede-4.jpg

turkce-olimpiyatina-katilacak-cocuklar-rizede-5.jpg

turkce-olimpiyatina-katilacak-cocuklar-rizede-6.jpg

turkce-olimpiyatina-katilacak-cocuklar-rizede-7.jpg

DİĞER FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ...