Türkiye-Hollanda Danışma Günleri Trabzon’da yapılacak

Türkiye-Hollanda Danışma Günleri Trabzon’da yapılacak
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Hollanda Sigorta Kurumu (SVB), Trabzon’da Türkiye - Hollanda Danışma Günleri yapacak.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Hollanda Sigorta Kurumu (SVB), Türk ve Hollanda vatandaşlarına 18-19-20 Ekim 2022 tarihleri arasında SGK Trabzon Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’nde Türkiye - Hollanda Danışma Günleri yapacak.

Danışma Günlerinden Trabzon, Rize, Gümüşhane, Giresun, Bayburt ve Ordu illerinde ikamet eden Türk ve Hollanda vatandaşları ile bu kişilerin aile bireyleri yararlanabilecek.

1.02.1968 tarihinde yürürlüğe giren Türkiye Cumhuriyeti İle Hollanda Krallığı Arasında Sosyal Güvenlik Sözleşmesine göre, Hollanda’da çalışan Türk vatandaşları ile bu kişilerin aile bireyleri sosyal güvenlik haklarını Türkiye’de de kullanma hakkına sahip olmaktadır. Bu kapsamda yapılacak olan danışma hizmetinde, Türkiye Hollanda Sosyal Güvenlik Sözleşmesinin öngördüğü sosyal güvenlik haklarına ve yurt dışında geçen sürelerin borçlanma yoluyla değerlendirilmesine ilişkin soruları Türk ve Hollandalı uzmanlar tarafından yanıtlanacak.

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan yapılan açıklamaya göre; Danışma hizmetinden yararlanmak isteyenlerin 0312 432 12 26 veya 0312 432 12 29 numaralı telefonlardan randevu almaları ve danışma gününe mutlaka kimliği, Türk sigorta sicil numarası, varsa tahsis numarası, Hollanda’da bulunduğu esnadaki ikamet ve çalışma yerlerine ait belgelerle gelmeleri gerekmektedir.

turkiye-hollanda-danisma-gunleri-trabzonda-yapilacak.jpgzavendikli-mustafa-hoca-icin-rizede-anma-toreni-duzenlenecek-2-004.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.