Türkiye Rize’de Krize Girdi Turu Zora Soktu!

Türkiye Rize’de Krize Girdi Turu Zora Soktu!
2018 Erkekler Avrupa Hentbol Şampiyonası grup elemeleri play-off 1. Maçında Belçika’ya 9 sayı farkla mağlup olan Türkiye A Milli Takımı turu zora soktu.

Türkiye A Milli Hentbol Takımı, 2018 Erkekler Avrupa Hentbol Şampiyonası grup elemeleri play-off 1. Maçında Belçika’ya 28-37 mağlup olarak tur şansını zora soktu. Rize Yeni Şehir Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısını da konuk ekip 16-13 önde tamamladı. Bu maçın rövanşı 9 Nisan Cumartesi günü Liege'de TSİ 21.00'de oynanacak.

turkiye-belcika-hentbol-maci-(1).jpg

Karşılaşma öncesi, terör saldırılarında şehit olan güvenlik güçleri için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Türk Milli Takımı sporcuları maça kollarında siyah bantla çıktı.

Rize'de seyirciler terörü protesto eden sloganlar atarken, tribünlerde tarihte kurulmuş Türk devletlerinin bayrakları açıldı.

turkiye-belcika-hentbol-maci-(9).jpg

TÜRKİYE: 28  BELÇİKA: 37

SALON: Rize Yeni Şehir

HAKEMLER: Hanspeter Brodbeck, Simon Reich (Almanya)

TÜRKİYE: Enis, Çetin (5), Alp Eren (4), Eyüp Orkun, Onur (5), Harun, Alican (1), Uğur, Görkem, Baran (3), Tolga (2), Yunus, Göksel, Can (1), Ramazan (7), Cemal

image-885.jpeg

BELÇİKA: Letens, Ooms (2), Spooren (2), Bolaers Thomas (5), Devisch, Cauwenberghs (3), Robyns (1), Houbrechts, Danse (2), Kedziora Daian (13), Kedziora Bartosz (3), Baeyens, Baloers Nathan (2), Qerimi (3), Glesner, De Beule (1)

İLK YARI: 13-16

DİSKALİFİYE: Alican

İki dakika cezası alanlar: Onur Ersin, Çetin Çelik, Tolga Özbahar (Türkiye) Thomas Bolaers, Houbrechts, Nathan Bolaers (2), De Beule, Ooms (2) (Belçika)

turkiye-belcika-hentbol-maci-(2).jpg

ÖZTÜRK: "BUGÜN HEPİMİZ KÖTÜYDÜK"

Karşılaşma sonrası açıklamalarda bulunan Türkiye Başantrenörü Adnan Öztürk, üzgün olduklarını belirterek, “Bugün hepimiz kötüydük. Diyecek fazla bir şey yok. Kaleden kanatlara kadar herkes kötüydü. Yıllardır oynadığımız en kötü maçtı. Takım olarak savunma yapamadık. Üzgünüz, çok kötü bir maç oynadık” dedi.

Öztürk, maçın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, karşılaşmaya iyi hazırlandıklarını ve iyi başladıklarını ancak ilk yarının ortalarından itibaren kontrolü kaybettiklerini belirtti.

image-881.jpeg

Oyunu istedikleri gibi yönetemediklerinin altını çizen Öztürk, "Bugün hepimiz kötüydük. Diyecek fazla bir şey yok. Kaleden kanatlara kadar herkes kötüydü. Yıllardır oynadığımız en kötü maç oldu. Takım olarak savunma yapamadık, üzgünüz. Çok kötü bir maç oldu." diye konuştu.

Beklemedikleri bir mağlubiyet yaşadıklarını vurgulayan Öztürk, "Kazanacağımızı düşündüğümüz bir karşılaşmayı kötü oynayarak 9 sayı farkla kaybettik. Bu maçın rövanşında çok daha dikkatli olmak zorundayız. Bu farkı kapatarak gruplara kalabilmek için mücadele edeceğiz." ifadelerini kullandı.

image-880.jpeg

image-879.jpeg

image-883.jpeg

image-884.jpeg

image-886.jpeg

turkiye-belcika-hentbol-maci-(3).jpgturkiye-belcika-hentbol-maci-(4).jpgturkiye-belcika-hentbol-maci-(5).jpgturkiye-belcika-hentbol-maci-(6).jpg

turkiye-belcika-hentbol-maci-(7).jpgturkiye-belcika-hentbol-maci-(8).jpg

image-888.jpeg

image-889.jpeg

image-890.jpeg

image-891.jpeg