Türüt: Varda İçme Suyu Projesinde Depolara Su Verilmeye Başlandı

Türüt: Varda İçme Suyu Projesinde Depolara Su Verilmeye Başlandı
Rize İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Türüt, Derepazarı, İyidere ve Kalkandere ilçesi ile Kendirli Beldesi ve 39’u Rize’de olmak üzere 42 köyün su ihtiyacını karşılayacak olan Varda İçmesuyu Projesinde sona gelindiğini bildirdi.

Rize İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Türüt, Derepazarı, İyidere ve Kalkandere ilçesi ile Kendirli Beldesinin en az 50 yıllık su ihtiyacını karşılayacak Rize Civar Yerleşimleri İçmesuyu Projesinde (Varda İçme Suyu Yapım Bakım, Onarım ve İşletme Birliği ‘VARDABİR’) çalışmalarının aralıksız sürdüğünü ve ana şebekeye su verilmesiyle suyun tamamlanan depolara ulaştığını kaydetti.

Projenin son durumu hakkında açıklamalarda bulunan Türüt, 60 kilometrelik birinci ana şebeke hattının tamamlandığını belirterek kesin kabul aşamasına gelindiğini söyledi.

87 kilometrelik ikinci etap çalışmalarının da tamamlandığını kaydeden Türüt, “28 deponun 20’si bitirildi. Ana şebekeye su verildi. Depolarımıza su ulaşmıştır. Kalan 8 depomuz 3. Etapta yapılacak. 3. Etabın ihalesi 2022 yılı Ocak ayında yapılacak. Belediyelerimiz suyu alabilir. Köylerimiz de suyu yıl sonu itibarı ile kullanmaya başlayabilirler.” dedi.

Türüt, Varda İçmesuyu Projesinin tamamlanmasıyla bölgede en az 50 belki de 100 yıl içerisinde herhangi bir su problemi yaşanmayacağını düşündüklerini ifade ederek, projeden 39’u Rize'de olmak üzere 42 köy, Derepazarı, İyidere ve Kalkandere ilçeleri ile Kendirli Beldesi ve İkizdere ilçesine bağlı Güneyce Köyü ile Trabzon’un Of ilçesindeki Ağaçseven, Keler ve Başköy mahallesinin faydalanacağını kaydetti.

varda-icme-suyu-projesinde-depolara-su-verilmeye-baslandi.jpg