Ümit Hüseyin Güney, Yeni Görevine Başladı

Ümit Hüseyin Güney, Yeni Görevine Başladı
Rize’nin vizyon olarak öne çıkmasında büyük katkı sağlayan projelere imza atan Vali Yardımcısı Ümit Hüseyin Güney, Boyabat Kaymakamı olarak yeni görevine başladı.

Rize Vali Yardımcılığı'ndan Sinop ili Boyabat Kaymakamlığına atanan Ümit Hüseyin Güney, yeni görevine başladı.

04.09.2014 tarihli Vali Yardımcıları ve Kaymakamlar kararnamesiyle Rize Vali Yardımcılığı görevinden Boyabat Kaymakamlığı'na atanan Rize Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Hüseyin Güney, Pazartesi günü itibariyle Boyabat Kaymakamı olarak yeni görevine başladı.

ÜMİT HÜSEYİN GÜNEY KİMDİR?

umit-huseyin-guney-kimdir.jpg

Ümit Hüseyin Güney, 1975 yılında Artvin'in Arhavi ilçesinde doğdu. İlk ve Orta öğrenimini sırasıyla Güngören Köyü İlkokulu, Atatürk Ortaokulu ve Arhavi Lisesinde tamamladı. 1993 yılında girdiği Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi' ni 1997 yılında tamamladı. Ankara Barosuna bağlı olarak Ankara Adliyesinde Avukatlık stajını tamamladı.

1998 yılında girdiği Kaymakamlık sınavını kazanarak Trabzon Kaymakamı adayı olarak göreve başladı. Staj devamında 10 ay süreyle İngiltere nin Londra şehrinde lisan ve yönetim alanında eğitim gördü. Milli Güvenlik Akademisinde Kamu Diplomasisi Kursu aldı. Sırasıyla Trabzon-Maçka, Sivas-Şarkışla ve Kırıkkale-Çelebi ilçelerinde Kaymakam vekilliği yaptı. Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi dalında Yüksek Lisans yaptı. Tezini "Kırsal Kalkınma ve Köykent" konusunda hazırladı. Askerliğini Konya Personel Okulu ve Uşak Askerlik Şubesinde personel asteğmen olarak yaptı.

Konya'nın Taşkent İlçesinde 2,5 yıl, Van’ın Saray ilçesinde 2 yıl ve Sivas’ın Yıldızeli ilçesinde 3 yıl Kaymakam olarak görev yaptıktan sonra 25/07/2009 tarih ve 2009/11095 sayılı müşterek kararname ile Rize'nin Pazar ilçesine atandı ve 31/08/2009 tarihinde görevine başladı.

Güney, 03.08.2012 tarihli kararname ile Rize Vali Yardımcılığına atandı. Vali Yardımcılığı ve Rize İl Özel İdare Genel Sekreterliği görevini birlikte yürüttü.

Rize Vali Yardımcısı Ümit Hüseyin Güney, 04.09.2014 tarihli kararname ile Sinop ili Boyabat Kaymakamlığına atandı.

Güney, evli olup, İngilizce bilmektedir.