Umman Rize Seferleri Bugün Başlıyor. Bursa, İzmir, Antalya Seferleri Çıkmaz Ayın Son Çarşambası Başlayacak!

Umman Rize Seferleri Bugün Başlıyor. Bursa, İzmir, Antalya Seferleri Çıkmaz Ayın Son Çarşambası Başlayacak!
Umman’dan Rize’ye direkt uçuşlar bugün başlayacak. Akşam saatlerinde Rize-Artvin Havalimanına inecek ilk uçak nedeniyle havalimanında su takı töreni düzenlenecek.

Dünya'da deniz üzerine dolgu yapılarak inşa edilen 5., Türkiye'nin 2. havalimanı olma özelliğindeki Rize Artvin Havalimanı ilk düzenli yurt dışı seferlerine bugün Umman'dan başlayacak.

Umman'ın başkenti Maskat'tan SalamAir Havayolu Şirketi tarafından 1 Temmuz - 5 Eylül tarihleri haftada 2 gün olarak direkt sefer düzenlenecek.

Seferler kapsamında Maskat'tan hareket edecek olan ilk uçak bugün saat: 17.55'te Rize Artvin Havalimanına iniş yapacak. Rize Artvin Havalimanına ilk düzenli yurt dışı seferinin başlayacak olması nedeniyle uçağın piste inişi sırasında su takı töreni düzenlenecek. Törene Rize Vali Vekili Gülhani Ozan Sarı da katılacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN HEMŞEHRİLERİNE MÜJDE! BURSA, İZMİR, ANTALYA DİREKT SEFERLERİ ÇIKMAZ AYIN SON ÇARŞAMBASI BAŞLAYACAK

Öte yandan 14 Mayıs 2022'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketi Rize'de Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in katılımıyla hizmete açılan Rize Artvin Havalimanına önümüzdeki ay başlayacak denilen ancak bir türlü önümüzdeki ay gelmediğinden başlatılmayan Bursa direkt uçuşları ile İzmir, Antalya, Diyarbakır gibi büyükşehirlere uçuşların ÇIKMAZ AYIN SON ÇARŞAMBASI başlaması ve böylece Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hemşehrilerinin ulaşmak istedikleri yere daha rahat, daha konforlu ve daha kısa sürede yolculuk etmelerine olanak sağlanması bekleniyor.

Rize Artvin Havalimanının hizmete girmesinin üzerinden yaklaşık 14 ay geçmesine rağmen havalimanından sadece İstanbul ve Ankara'ya sınırlı sayıda sefer düzenleniyor. Seferler yetersiz kalırken havalimanını kullanan uçakların doluluk oranının yüzde 90'ın üzerinde olduğu açıklanmıştı.

Kaynak:Bayram Ali Sarı

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
29 Yorum